10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović Rakočeviću: Montenegro Airlines ugasio bivši menadžment DPS-a i ostavio dug od 160 miliona eura

Politika

Comments 3

Đurović Rakočeviću: Montenegro Airlines ugasio bivši menadžment DPS-a i ostavio dug od 160 miliona eura

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Član Borda direktora "Air Montenegro" i potpredsjednik GP URA Goran Đurović reagovao je na današnju izjavu poslanika DPS-a Nikole Rakočevića.


"Poslanik DPS-a Nikola Rakočević je u pravu kada kaže da je ugrožena egzistencija visokoobrazovanog kadra iz MA, da su izgubljeni  brend i vrijeme, ali zaboravlja da doda da je sve to izgubljeno za vrijeme vladavine njegove partije, koja je rukovodila sa MA tako dobro da  je ostavila kompaniju sa 160 miliona eura duga.

Kompaniju je njegova partija ostavila i sa izdatim državnim garancijama za avione preko 40 miliona eura, sa potpuno zapostavljenom flotom i zaposlenima kojima nisu plaćali poreze i doprinose. Poslanik Rakočević bi morao da zna da je kao rezultat tako lošeg upravljanja njegovih partijskih kolega u MA došla i zabrana od strane Agencije za zaštitu konkurencije za bilo kakvom državnom pomoći MA, a to je značilo i kraj rada kompanije.

Svjesna potrebe za nacionalnom avio kompanijom nova Vlada je uradila jedini mogući potez a to je osnivanje nove avio kompanije "To  Montenegro", u rekordnom roku", kazao je Đurović.

Na ovaj način, kako tvrdi, sačuvani su avioni od zapljene zbog neplaćanja rata od strane MA i data šansa velikom broju visokokvalifovanog kadra da radi u novoj nacionalnoj kompaniji.

"Nedavno je i država Italija ugasila svoju nacionalnu kompaniju, čuvenu "Alitaliju", takođe zbog velikog duga, i osnovala novu kompaniju "ITA", što ukazuje da je u ovim situacijama gašenje jedini model. "To Montenegro" već u prvim mjesecima svog rada, prevozom velikog broja putnika tokom turističke sezone, potvrđuje opravdanost osnivanja. Otvaranjem novih destinacija i dobrim upravljanjem, nova kompanija ima priliku da bude most građana CG sa EU i drugim međunarodnim adresama", naveo je Đurović.



Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

zgubidan

Dok je bio ME isao sam PG-Rome-Nica za 250€, u 9:00 krenem a u 16:00 sam u Nicu. sad nam je inace najveci domet Banja Luka i Nis, Beograd je premija....... toliko o To Montenegr-u..

zgubidan

Ja dobih od gazde odsustvo 15 dana u sred Avgusta, inace radim u Jahtingu, placeno sve. ali ajde rekoh da nadjem avionsku kartu iz Nice za Tivat. ofoh na internet kad ono nidje karte jeftinije o 1000 eura. aj pokusaj na PG , haha, malo bolje 800 eurica. it obije karte preko tri grada sa obaveznim nocenjem. tw ja odoh iz Nice za Dubrovnik za 250€ povratna karta.

Legenda

Avio kompanije i željeznice su svudje u minusu kod nas zbog jeftinih karata.To mahglite oči ko ne zna.Vidjećemo vaše dugove.Suma Sumatri.Izdajnici