8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Injac: Pozivam Đukanovića da doprinese da mir i bezbjednost CG budu prioritetna vrijednost svih

Politika

Comments 26

Injac: Pozivam Đukanovića da doprinese da mir i bezbjednost CG budu prioritetna vrijednost svih

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministarka odbrane Olivera Injac reagovala je na jučerašnju izjavu predsjednika države Mila Đukanovića, povodom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Njeno reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića direktna je nedosljednost zajedničkog saopštenja sa sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojoj sam i sama prisustvovala, a kojim su, povodom najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, svi društveno-politički akteri pozvani na mir, suzdržanost, toleranciju i razumjevanje, te poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda, Ustava i zakona Crne Gore.

Izjava Đukanovića kojom je najavio spremnost da se pridruži protestima, ukoliko se ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 05.09.2021. godine, nedvosmisleno dovodi u sumnju njegovo zalaganje za implementaciju zaključaka Savjeta za odbranu i bezbjednost, jer se ne može razumjetii kao težnja za smirivanje tenzija i društvene radikalizacije u Crnoj Gori.

Politizacija vjerskih pitanja, nije put crnogorskog razvoja i prosperiteta, a politički akteri koji politizuju vjerska pitanja i odluke, odnosno pristupaju im kao političkim i koriste ih za sopstvenu političku agendu, ne promovišu vrijednosti dijaloga i tolerancije, kao primarnim za evropski put Crne Gore.

Kao ministar u Vladi Crne Gore zadužen za resor odbrane, pozivam predsjednika države da doprinese da mir i bezbjednost Crne Gore, budu prioritetna vrijednost svih, bez izuzetka", navodi se u reagovanju ministarke odbrane Olivere Injac.

Komentari (26)

POŠALJI KOMENTAR

PRLE

Ubrzo će METLA da radi. Neće ona moći nii srpski jezik da predaje ne, može samo da se zamonaši....i imaće dosta od njih vremena u SPUŽU da nauče dosta o istoriji Crne Gore...VAKAT JE !!!

Naroz

Gospodjo, kad te maknemo iz te fotelje jedino u budućnosti što možeš raditi jeste da budeš nastavnica srpskog jezika u nekoj osnovnoj školi. To je u skladu sa tvojom stručnom spremom i mogućnostima.. Da nećeš možda kobre da angažuješ?

OZNA

SRAM TE BILO OLIVERA, ovo je hvala Crnoj Gori za sve što ti je sve pružila, piii !!!!