11 °

max 15 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

15° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zeković: Krivokapić je taj koji diže tenzije, ne bi li pridobio pristalice DF-a

Politika

Comments 1

Zeković: Krivokapić je taj koji diže tenzije, ne bi li pridobio pristalice DF-a

Autor: Antena M

  • Viber

Koordinator i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da prvi saopšti da neće prisustvovati intronizaciji mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i daljim aktivnostima tim povodom bilo na Cetinju ili drugoj sredini.

Krivokapić je, kako navodi Zečević, najodgovorniji za situaciji kojoj svjedočimo.

"On je taj koji je podigao tenzije, a ustoličenje mitropolita jedne od vjerskih zajednica podigao na nivo od navodnog najvećeg političkog i istorijskog značaja za Vladu i državu Crnu Goru. To je nedopustivo. Ponovo zloupotrijebljava Srpsku pravoslavnu crkvu u političke svrhe kako bi poboljšao sebi podršku kod pristalica Demokratskog fronta", smatra Zečević.

On je to saopštio nakon reakcije ministarke odbrane Olivere Injac koja je pozvala predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da doprinese miru i bezbjednosti i ne politizuje vjerska pitanja.

"Ničim izazvana reagovala gospođa Injac. Poziva se na saopštenje sa Savjeta za odbranu i bezbjednost. Pažljivo sam ga pročitao. Niđe ne piše da su se članovi Savjeta saglasili da niko od njih neće prisustvovati ustoličenju niti demonstracijama tim povodom", rekao je Zeković.

Pozvao je Injac da inicira novu sjednicu na kojoj će Savjet jasno zakjučiti da su se svi saglasili da niko od državnih i javnih funkcionera države Crne Gore (uključujući i predsjednike države, Vlade i Skupštine) ne prisustvuje, u bilo kojem svojstvu, intronizaciji novog mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ili javnim okupljanjima tim povodom.

"To bi već imalo smisla, a ovako njena današnja reakcija djeluje kao da su je na primorali i prisilili da neosnovano udari na Đukanovića. Takav pristup bi mogao da bude prvi ozbiljniji korak spuštanju tenzija. Bez toga ispalo bi da predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine imaju veća prava i slobode u odnosu na predsjednika države, što je, priznaćete, neprihvatljivo", poručio je Zeković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mojadomovina

Sve je jasno!!! Svi zajedno na Cetinje.