15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Svi su za mir, jedino su jedan broj političkih subjekata i kriminalci za nemire

Politika

Comments 7

Demokrate: Svi su za mir, jedino su jedan broj političkih subjekata i kriminalci za nemire

Autor: Antena M

  • Viber

Danas svaki građanin Crne Gore kome su orijentir vrijednosti civilizovanog svijeta, a na srcu budućnost ove zemlje i njeni interesi, kristalno jasno vidi da je ono što govorimo godinama sušta istina: svi su za mir, jedino su jedan broj političkih subjekata i kriminalci maskirani u pećinski nacionalizam za nemire, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore reagujući na saopštenje DPS-a koji je poručio da kome je do mira neće ustoličenje održati na Cetinju.

Demokrate smatraju da navednu tvrdnju jasno potvrđuju oni koji su se poslednjim javljanjem javnosti jasno otkrili kao inspiratori i organizatori planiranog nasilja 5. septembra na Cetinju, za vrijeme ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog, gospodina Joanikija Mićovića.

"Iz njihovog obraćanja javnosti nedvosmisleno se očituje prijetnja građanskom miru u Crnoj Gori.
Nikako se drugačije nego kao prijetnja ne može shvatiti činjenica da ta kvazipolitička, a u stvari nacionalistička organizacija, garanciju mira traži u suspenziji zakona i ustava države Crne Gore, za koju se navodno bore?!", saopštile su Demokrate. 

U toj partiji navode da cilj namjere koju je, kako kažu, DPS u vidu zaključaka Predsjedništva svoje partije predstavio crnogorskoj javnosti  nije da se sačuva mir, nego isključivo ultimativno stavljanje njihove političke volje iznad Ustava i zakona države Crne Gore.

"Ovaj akt otvorene prijetnje nasiljem dolazi u vrijeme kada je MCP zarad očuvanja mira napravila kompromis povlačeći pozivnice gostima, odustajući od poziva vjerujućem narodu i svakodnevno pozivajući svoje vjernike da odustanu od dolaska na Cetinje kako bi se izbjegao svaki rizik od sukoba među građanima. Uz to MCP je jasno saopštila da će obrad izvršiti u manastiru i u najužem krugu ljudi. Odgovornost za makar najmanji incident, za makar najmanje kršenje zakona i Ustava ove države je na DPS-u i njihovom predsjedniku", navodi se u saopštenju.

Demokrate su apelovale na građane da ostanu suzdržani, hladne glave, dobronamjerni i da ne nasijedaju na provokacije i, kako kažu,  programirane tenzije.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Ćutite izdajnici,od kako ste vi postali vlast Crna Gora nema mira,a evo ste je vašom izdajničkom,podaničkom politikom doveli na ivicu sukoba! Ne možete se oprati od svih nepočinstava koje ste za godinu učinjeli Crnoj Gori!

Baba

Tačno:svi su za mir osim pećinske vlasti na čelu sa zadriglim popovima i klipanima sa crvenim kravatama.

Ladivoje

I nije MPC nego SPC, da vam prevedem Srpska Crkva Države Srbije, eto vam sve velikim slovima da ne zamjerite što.