10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Lavrov i Ilarion potvrdili da je SPC pod punom kontrolom Moskve

Politika

Comments 2

Nikolić: Lavrov i Ilarion potvrdili da je SPC pod punom kontrolom Moskve

Autor: Antena M

  • Viber

Helikopterski desant SPC na Cetinje, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i rukovodilac odjeljenja Moskovske patrijaršije za vanjske odnose mitropolit Ilarion Alfejev, iskoristili su kao novu priliku za antizapadnu i anticrnogorsku propagandu, kazao je član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić.

"Lanac komande osvajačkom akcijom na Cetinju koji se proteže sve do Moskve, pokušali su da relativizuju i zamagle optužbama na račun predsjednika Crne Gore koji je navodno, želio da pokaže američkim i zapadnim partnerima kako je spreman da se bori protiv pravoslavlja i Rusije. Stavljajući jednu nasilnu vjersku ceremoniju u Crnoj Gori u kontekst događaja u Ukrajini, gdje je Vaseljenska patrijaršija priznala autokefalnost Ukrajinske pravoslavne crkve, Lavrov i Ilarion samo su potvrdili da je SPC glavni instrument ruske meke moći na Balkanu, i da Moskva nije odustala od Crne Gore", rekao je Nikolić.

On je kazao i da hemijski napad kvislinške vlade na Cetinje treba razumjeti kao srpsko ruski projekat, koji je imao za cilj da se Crna Gora stavi pod punu kontrolu, makar i po cijenu prolivanja krvi, a da se za to optuže goloruki Crnogorci, i u krajnjem Predsjednik Crne Gore.

"Konačno, nasilno ustoličenje mitropolita Joanikija, nije ništa drugo do nastavak hibridnog rata koji Rusija vodi protiv EU i NATO na Zapadnom Balkanu", zaključio je Nikolić

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Čćč

Oni hoće da kažu kako Cetinjani i Crnogorci nijesu pravoslavci i kako oni hoće da protjeraju pravoslavce !!!!