9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović o sastanku sa Boreljom: Upoznao sam ih o buđenju retrogradnih političkih ideja, razumjeli upozorenja

Politika

Tag Video
Comments 8

Đukanović o sastanku sa Boreljom: Upoznao sam ih o buđenju retrogradnih političkih ideja, razumjeli upozorenja

Izvor: RTCG

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

U regionu se osjećaju globalni politički poremećaji inspirisani idejom za formiranje većih država, što su retrogradne ideje koje su i u prošlosti bile pogubne. To je poruka koju je predsjednik Milo Đukanović uputio tokom sastanka šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja s liderima Zapadnog Balkana u Njujorku, prenosi RTCG.

"Upoznao sam ih sa problemima sa kojima se Crna Gora danas suočava, imajući u vidu u regionu osjećamo snažno refleksije globalnih poremećaja i da su ti globalni poremećaji doveli do buđenja političkih retrogradnih ideja, uglavnom inspirasnih prekompozicijom granica na ZB i stvaranjem uslova za formiranje uvećanih država, nacionalno i vjerski homogenih. Čini mi se da su svi sagovornici veoma dobro razumjeli ta upozorenja, zajedno smo pozvali EU da upravo uz inicijaciju gospodina Borelja uloži dodatne napore da pomogne ZB kako bi u bliskoj budućnosti dosegao svoju evropsku perspektivu", naveo je Đukanović.

On je kazao da ih je upozorio da to ugrožava stabilnost i cijelog Balkana.

Pogledajte njegovu kompletnu izjavu.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Vuk Mandušić

@Nikola Vaš komentar jasno pokažuje zašto je Crna Gora tu đe je. Umjesto da se gradila jaka država, sa jakim institucijama kojima neće moći da naude veljedržavni projekti, ođe se njegovao kult ličnosti. Dok su na Cetinje Crnogorci trpjeli gumene metke i gutali suzavac, oni su se slikavali.

Milena

@Multivjerska Crna GoraDanas je vecinsko stanovnistvo za normalnu Crnu Goru ,preko 75 procenata su za integraciju u EU,ta brojnost na skupovima ne znaci mnogo,na tome insistira suprotna strana,da bi bila ubjedljivija u prevari,Milosevicev Gazimestan je bio masovan,efekat ,poraz,

OdgovorOdgovoru

@Odgovor Potpuno ste u pravu. Ljudi kao da ne shvataju ozbiljnost situacije. Normalno bi bilo da se preko 100 hiljada građana skupi u Podgorici i stoji ispred Skupštine sve dok ne padne vlada. Sve je tako do sad palo na Cetinjane, dok ostali mudruju na društvenim mrežama. Treba se malo ozbiljnije organizovati. Nema druge