8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Pljevljima nema posla za muslimane!

Politika

Comments 16

U Pljevljima nema posla za muslimane!

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik NVO "Husein paša - Pljevlja" Denijal Geljić, u saopštenju dostavljenom portalu Antena M, tvrdi da je u tom gradu partijsko zapošljavanje uzelo maha, te da posla za muslimane nema.

Kako je naveo, kao NVO koja se bavi očuvanjem bošnjačke nacionalne kulturne baštine i afirmacijom produhovljavanja kroz islamska načela, zabrinuti su za budući rad, iz razloga što se, kako tvrdi, neki politički faktori maksimalno trude da u ovom gradu više ne bude onih kojima će se ta islamska duhovnost i bošnjačka kultura uopšte plasirati.

"Osnov egzistencije jednog čovjeka na nekom prostoru je ekonomska i bezbjednosna sigurnost njega i njegove porodice. Bezbjednosna sigurnost muslimana se neprestano narušava kada god je neka politička turbulencija, a u posledjih par godina su jako česte.
Međutim, dodatnu zabrinutost čini i ekonomska nestabilnost muslimana, koja se sistematski sprovodi u našem gradu, kako bi se što više mladih ljudi odlučilo na odlazak u neku razvijeniju zemlju, tražeći posao, a ovaj grad ostaviti da bude grad jedne vjere i jedne nacije...
Najbolji primjer kreiranja ekonomske nestabilnosti među muslimanima su zapošljavanja isključivo nemuslimana u onim firmama u kojima su za direktore postavljeni islamofobi. Osim što se muslimanima u, na primjer, Rudniku Uglja, jasno dalo do znanja da nemaju potrebe ni pokušavati da se zaposle u toj firmi i što se i onima koji imaju ugovor o radu na određeno vrijeme samo čeka kada će da istekne kako bi ostavili prazno radno mjesto, u toj firmi se, kako saznajemo od zabrinutih radnika koji su na čekanju za otkaz, SVAKODNEVNO, MIMO PRAVILA I KONKURSA, ZAPOŠLJAVAJU NEMUSLIMANI, a prednost imaju oni koji forsiraju anti-muslimanske fašističke ideologije!", tvrdi Geljić.

On se nada da će Inspekcija rada i Tužilaštvo provjeriti ove navode.

"I utvrditi ko je i na kom osnovu, a pogotovu po čijem nalogu, sklopio radni odnos u Rudniku Uglja, kao i u ostalim firmama u Pljevljima, jer osim što bi to bilo kršenje zakona o radu, to bi bila povreda Ustava Crne Gore", zaključuje Geljić.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Marquez

@Mikac Udubi se malo bolje u tekst i komenrare. Ovo je sistemski a ne pojedinačni ili izolovani sindrom segregacije.

Mikac

Eto ne znam kakva je ovo priča, oni zapošljavaju svoje članove. Samo ne znam gdje mogu i da ih zaposle jer Rudnik Uglja ionako ima gomilu njih što ne radi ništa koji su naprimani

nenad_mne

@Mustsfa Mulalic , da nije Matija?