6 °

max 19 ° / min 6 °

Četvrtak

28.10.

19° / 6°

Petak

29.10.

19° / 10°

Subota

30.10.

19° / 11°

Nedjelja

31.10.

18° / 11°

Ponedjeljak

01.11.

13° / 10°

Utorak

02.11.

19° / 13°

Srijeda

03.11.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović: Abazović dobro zna da Bečić ne može zakazati sjednicu, ali manipuliše

Izvor: Screenshot Youtube

Politika

Comments 3

Popović: Abazović dobro zna da Bečić ne može zakazati sjednicu, ali manipuliše

Autor: Antena M

  • Viber

- Kolege iz URA nastavljaju sa jeftinim medijskim trikovima, vrlo sličnim trikovima DPS-a, u kojima se informerski manipuliše i podmeće - ocijenila je poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Prvo, Skupština na plenarnom zasijedanju ne može raspravljati i odlučivati o izboru članova Tužilačkog savjeta bez utvrđenog prijedloga kandidata na matičnom Odboru, poručuje Popović. 

"A, prije sjednice matičnog Odbora parlamentarna većina treba da dogovori listu kandidata. Prijedlog liste kandidata kao što dobro znate ne postoji u skupštinskoj proceduri, te samim tim i formalno-pravno Skupština na plenumu ne može raspravljati o nepostojećem aktu, niti predsjednik Skupštine može zakazati takvu sjednicu što Abazović dobro zna, ali manipuliše kako bi izbjegao nestranačku Vladu u kojoj bi on morao podnijeti ostavku.

Drugo, dio parlamentarne većine već duže bojkotuje plenarna zasijedanja, tako da kao što je poznato nema sjednica Skupštine ni oko prijedloga zakona koji su u proceduri, jer nema potrebne parlamentarne većine, osim ako neko nije na putu da napravi većinu sa DPS-om, pa bi bi bilo lijepo da nas o tome obavijesti. Dakle, sjednica će biti onog trenutka kad istu potvrde aktuelna parlamentarna većina, a ne neka nova većina sa DPS-om, jer Bečic čuva izbornu volju građana.

Treće, dobro bi bilo da gospodin Abazović konačno odgovori da li li je za Krivokapićev plan rekonstrukcije Vlade ili istinski nestranačku Vladu jer naprasno zagovara koncpet nestranačke Vlade? Nama je prihvatljivo u jedno i drugo, ali odgovora nema, jer se opstrukcija rekonstrukcije koja vodi ka stabilnosti vlasti nastavlja samo sa jednim ciljem: da Abazović sačuva svoju poziciju unutar Vlade.

Četvrto, dobro bi bilo da nam koordinator bezbjednosnih službi konačno odgovori zašto značajne pozicije u bezbjednosnom sektoru i dalje pokrivaju udarne pesnice kriminalnog bivšeg režima, kako je Radoje Zvicer napustio Crnu Goru pred hapšenje njegove kriminalne grupe u aprilu ove godine, ko je u zatvoru Spuž posjetio jedno visoko kotirano lice u kriminalnom miljeu i na osnovu koje odluke?

Prekinite više sa trikovima, podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade ili nam otvoreno kažite da ste našli nove partnere", navela je Popović. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

koalicija

Zdenka, Bečić ne može da zakaže sjednicu zbog onih sa kojima pravi novu Vladu. Vaši koalicioni partneri vam ne dozvoljavaju da imate sjednicu a vi fokus prebacate na Abazovića. Ta vam politika možda samo u Zeti prolazi?

@@@@

Srpska posla!Pa dali je Abaz cetnik ili nije

Stevan Dž

A sram te bilo za tu volju građana.....volja građana nože biti samo da vodi Državu ili opštinu onaj kome su građani dali najviše glasova!!!! Nisu se birači izjašnjavali za i protiv nekoga, jer nije bilo dvije liste na izborima. Da nije možda volja birača bila da bečić bude predsjednik Skupptine???!!!