10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obrazovana nova Komisija za evropske integracije

Politika

Comments 0

Obrazovana nova Komisija za evropske integracije

Autor: Antena M

  • Viber

S ciljem efikasnijeg praćenja sprovođenja obaveza iz pregovaračkog procesa i primjene klasterskog pristupa u kontekstu revidirane metodologije pristupanja, Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Odluku o obrazovanju nove Komisije za evropske integracije.

Kako je saopšteno iz Vlade, zadaci Komisije obuhvataju učešće u izradi Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i praćenje njegovog sprovođenja, kao i praćenje pripreme i realizacije Plana prevođenja pravne tekovine EU i stručne redakture prevoda, te verifikaciju drugih pitanja i materijala od značaja za proces evropske integracije.

Glavna pregovaračica, Zorka Kordić je, kako se navodi, istakla da će obrazovanje nove Komisije doprinijeti boljoj koordinaciji poslova iz EU agende, a samim tim osigurati i efikasniji rad na adresiranju svih obaveza i ostvarenju konkretnih, mjerljivih rezultata u pregovaračkom procesu.

"Formiranjem nove Komisije za evropske integracije zaokružujemo rad na finalizaciji pregovaračke strukture koja će u narednim godinama iznijeti reformske procese neophodne za pristupanje EU“, kazala je Kordić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR