10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prva zvanična posjeta ambasadora Kipra Opštini Herceg Novi: Bliža saradnja i povezivanje zajednički cilj

Politika

Comments 0

Prva zvanična posjeta ambasadora Kipra Opštini Herceg Novi: Bliža saradnja i povezivanje zajednički cilj

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasador Republike Kipar, Dimitrios Teofilaktu boravio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima razgovarao o mogućnostima saradnje na polju turizma, kulture, transporta i pomorstva.

Kako je saopšteno iz te Opštine, tokom sastanka se moglo čuti da Kipar i Crna Gora dijele mnogo zajedničkog - pored kulture i turizma, te da su obje zemlje usmjerene na ulaganje u mlade ljude koji su temelj daljeg razvoja.

Kako je istakao Teofilaktu, ovo je njegova prva posjeta Herceg Novom, a mogućnosti za buduću saradnju ima u raznim oblastima.

"To su oblasti turizma, kulture i pomorstva, sa posebnim akcentom na saradnju među mladim ljudima. Imali smo priliku sa gradonačelnikom razgovarati i o “twinning” procesu – povezivanju Herceg Novog sa nekim gradom sa Kipra. U narednom periodu ćemo nastaviti sa praktičnim koracima i održati sastanak kako bismo implementirali te ideje i namjere", kazao je Teofilaktu.

Katić je istakao da su Kipar i Crna Gora prijateljske države, a Herceg Novi je kao grad spreman na sve oblike međunarodne i diplomatske saradnje.

"U posljednje vrijeme u Herceg Novom imamo “pojačane” diplomatske aktivnosti. Prije nekih sedam dana u našem gradu je boravila i predsjednica Parlamenta Kipra, kao i ostalih malih država Evrope, u okviru Konferencije predsjednika parlamenata malih evropskih država. Takođe, danas je u Herceg Novom počeo veoma važan sastanak parlamentaraca centralne i jugoistočne Evrope, i moram reći da mi je zaista drago što se poslije izvjesnog vremena u većem obimu vraćaju aktivnosti ovog tipa u Herceg Novi", kazao je Katić i istakao da će u narednom periodu biti pokrenuta inicijativa, ne samo na državnom, već i na lokalnom nivou, kako bi se uspostavila saradnja Herceg Novog i nekog grada sa Kipra.

Nakon sastanka, kako se dodaje, Teofilaktu je sa predsjednikom Skupštine opštine Herceg Novi, Ivanom Otovićem, potpredsjednikom Opštine Mirkom Musturom i menadžerom Opštine Dejanom Vukšićem obišao znamenitosti Herceg Novog.

Posebno pozitivan utisak na ambasadora je ostavila rekonstruisana Kuća Iva Andrića, imajući u vidu da je i sam obožavatelj djela poznatog nobelovca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR