16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović: Nezakonito prepisivanje manastira je opasna provokacija Vlade, naručioci će krivično odgovarati

Politika

Comments 2

Bogdanović: Nezakonito prepisivanje manastira je opasna provokacija Vlade, naručioci će krivično odgovarati

Autor: Antena M

  • Viber

Cetinjski katastar je u tajnosti i nezakonito proteklih dana prepisao prava svojine nad Cetinjskim manastirom na Srpsku pravoslavnu crkvu. Na taj način, ova Vlada je, "transparentno" kao i sve do sad, još jednom uradila sve kako bi isprovocirala i građane Cetinja i veliki dio građana Crne Gore, kaže generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

"S obzirom na to da premijer živi u uvjerenju kako vodi "najtransparentniju vladu", želimo ga upitati zašto je prepis imovine koja je bila vlasništvo svih građana Cetinja, a koju su vjekovima upravo gradili oni, obavljen tajno i ko je on da Cetinjankama i Cetinjanima otima imovinu?", navodi se u saopštenju Bogdanovića.

"Da li je ovo to bavljenje ekonomijom, o kojem pogubljeni premijer očajnički govori kad god njegovi katastrofalni potezi izazovu reakcije građana. Da li je ovo nastavak pomirenja u koje nas uvodi Krivokapić sa ekspertima, a koje umalo petog septembra nije rezultiralo sukobom nezapamćenih razmjera? Da li je ovo najava nastavka policijskog terora nad građanima Cetinja i Crne Gore?"

"Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv odgovornih za krađu imovine i malverzacije koje su učinjene tokom ovog postupka. Odgovaraće vršilac dužnosti za ovo što je uradio, pa neka u postupku kaže ko mu je i iz kakvih namjera naredio da učini to što je učinio", saopštava Bogdanović u ime partije. 

"Ovo je samo posljednji u nizu poteza kojim se ova Vlada direktno suprotstavila Cetinju i njegovim građanima. Ako Krivokapićevim saradnicima i dijelu vladajuće većine do danas nije jasno da je on izgubljeni slučaj, iracionalan čovjek koji je duboko i nepovratno zagazio u opasni vjerski fundamentalizam - vjerujemo da danas više ni oni nemaju dilemu o tome", zaključuje se iz DPS-a.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

D V

G dine Bogdanovići, 1.Ova namjesnčka izdajnička ispostava u CG od Bgd neće se srušit sama od sebe.Oni ovako mogu 200 godina. 2.Ako mislite spašavat CG morate organizirat svakodnevne demonstracije CG nacionalnog bića i svih drugih kojim je stalo do životaCG države. 3.Svakako se mora jednom mrijet.

Naroz

Sačekati da nadležne institucije obave svoj posao i kazne počinioce. Ako se to ne desi, ne preostaje nam ništa drugo, nego da se samoorganizujemo i branimo manastir od osvajača, kako smo ga vjekovima branili.