22 °

max 22 ° / min 13 °

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 14°

Četvrtak

16.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Regionu hitno potreban savez proevropskih snaga, koji neće dozvoliti nacionalistima da nas uvuku u nova zaostajanja

Politika

Tag Video
Comments 1

Đukanović: Regionu hitno potreban savez proevropskih snaga, koji neće dozvoliti nacionalistima da nas uvuku u nova zaostajanja

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović, sastao se sa delegacijom Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine koju je predvodio predsjednik te partije Nermin Nikšić.

Kako je saopšteno iz DPS-a, u prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktuelnim društvenim i političkim izazovima sa kojima se suočavaju Crna Gora i Bosna i Hercegovina, ali i region u cjelini.

Ocijenjeno je da su retrogradne politike koje se promovišu u regionu doprinijele da se danas tema evropskih integracija Zapadnog Balkana zamijeni temom o ugroženoj stabilnosti, što mora biti znak upozorenja za sve koji žele stabilan i prosperitetan region.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo prilikom razgovara sa partnerima koji dijele iste proevropske i građanske vrijednosti, u cilju iznalaženja rješenja za zajedničke regionalne izazove, navodi se u saopštenju. 

Osvrćući se na politike koje su Zapadni Balkan u prošlosti skupo koštale, Đukanović je istakao da ne iznenađuje angažman aktera koji danas tu politiku revitalizuju i dodao da je potrebno mnogo više pažnje i odgovornosti svih država regiona na ukupna dešavanja na ovim prostorima, kako bi se približili našim zajedničkim strateškim ciljevima.

"Regionu je hitno potreban savez proevropskih političkih snaga koji neće dozvoliti nacionalistima da nas uvuku u nova zaostajanja, a građanska politika je jedina formula mira i stabilnosti u regionu", istakao je Đukanović.

Đukanović je pohvalio saradnju koja je u prethodnom periodu postignuta sa bosanskim socijaldemokratama, institucionalno, ali i kroz međupartijsku saradnju i izrazio uvjerenje da će i u narednom periodu angažman progresivnih politika učvrstiti zajedničke napore Crne Gore i Bosne i Hercegovine u izgradnji multietničkih i multikonfesionalnih demokratskih društava.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić izrazio je zabrinutost povodom aktuelnih dešavanja u Bosni i Hercegovini ističući da je u toj državi ugrožen suverenitet i pravni poredak.

Kako se navodi, izrazio je zahvalnost Đukanoviću za podršku Bosni i Hercegovini i bosanskim socijaldemokratama u borbi za zaštitu cjelovitosti i suvereniteta te države.

"Predsjednik Nikšić je pozdravio viziju kojom je Demokratska partija socijalista u prethodnom periodu postigla istorijska dostignuća za Crnu Goru i izrazio uvjerenje da će takva politika uspješno odgovoriti nasrtajima koji dolaze iz okruženja, što će biti vjetar u leđa i za Bosnu i Hercegovinu da se izbori sa pokušajima napada na njen suverenitet i pravni poredak", piše u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

Hmmm!!! Interesantno! Nijesam nikakav politicar ali sam se u nekoliko navrata zapitala,ako vec svi u regionu imamo problema sa jednim,velikosrpskim nacionalizmom,zasto se ne povezemo da zajedno odgovorimo na tu pošast.I evo danas jedne takve inicijative.