25 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 13°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konatar: Memorandum nije adio aktuelnoj Vladi, Joković: Što se tiče SNP-a, veliko doviđenja Krivokapiću

Izvor: Pobjeda

Politika

Comments 2

Konatar: Memorandum nije adio aktuelnoj Vladi, Joković: Što se tiče SNP-a, veliko doviđenja Krivokapiću

Izvor: Vijesti, Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da Memorandum o saradnji, koji su postpisali njegova partija, SNP, Savez građana Civis i manjinske partije, nije "adio" aktuelnoj Vladi.

"Ovaj sporazum jeste novi kvalitet na političkoj sceni. Imamo partije većine koje potpisuju sporazum sa predstavnicima političkih partija koje su trenutno u opoziciji. Oni koji napadaju ovaj memorandum zaboravljaju da smo mi ranije pozivali na dogovore i prevazilaženje podjela", rekao je Konatar u emisiji "Načisto" na TV Vijesti.

Prema njegovim riječima, konsturkciona falinka je to što u Vladi nisu manjine.

"Mi smo i dalje podijeljeno društvo i mi smo sagledali što su potrebe Crne Gore, a to su pomirenje i građanje mostova saradnje", dodao je Konatar.

Na pitanje da li su krijući od Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore dogovorili potpisivanje memoranduma, Konatar je odgovorio odrično.

"Svako sam bira svoje društvo. Nijesu ni kolege iz DF-a i Demokrata obavijestile nas kad su potpisivale njihov istorijski sporazum. Ja sam i tad pozdravio taj sporazum. Neko mora napraviti bazu i pokrenuti voz", dodao je Konatar.

Na isto pitanje predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao da da njegova partija nije dužna da ikome podnosi izvještaje i objašnjava šta će učiniti.

"Bili smo u koaliciji Za budućnost Crne Gore, ali mi smo SNP stariji od DF i bilo koje druge partije. Ovo je iskorak, poruka domaćoj i međunarodnoj zajednici. Crna Gora više nije ista. Mi želimo pomirenje u Crnoj Gori na temeljima vrijednosti koje su opšte prihvaćene svima ", poručio je Joković.

Mi smo uvijek samostalno odlučivali u svemu. Šta se loše našlo u ovome, ovo je poruka da Crna Gora više nije ista", rekao je Joković.

On je istakao da Memorandum potpisan zbog buduće Vlade.

"Zbog buduće Vlade u kojoj treba da budu nacionalne manjine. Što se tiče SNP-a veliko doviđenja Zdravku Krivokapiću"; poručio je Joković.

Na pitanje da li je bilo priče ko bi bio novi premijer Crne Gore, Joković je odgovorio da nije bilo ni riječi s kim će i kako praviti vladu i ko će biti premijer.

"Mi želimo da ostane ova parlamentarna većina pojačana sa manjinama", rekao je Joković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

dragan

A "fini su ova dva sutana"posebno Crni Milos Zeleni Konatar,a Jokovicu znas li ti "da pametna kosa napusta ludu glavu".

CRNOGORKA

E sad će se pjevat "nek se čuje do nebesa za povratak DPS-a"...a lopovi ce da placu...