17 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PEN centar: Trajno zabraniti emitovanje Happy televizije u Crnoj Gori

Politika

Comments 10

PEN centar: Trajno zabraniti emitovanje Happy televizije u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom najnovijih fašističkih istupa na TV Happy, Crnogorski PEN centar uputio je otvoreno pismo predsjedniku Savjeta Agencije za elektronske medije Crne Gore Branku Boškoviću u kojem se zahtijeva trajna zabrana emitovanja te televizije kao notornog promotera govora mržnje. 

"Godinama brojne beogradske medijske kuće vode specijalni rat protiv slobodne i samostalne Crne Gore, njenih građanskih vrijednosti, njene istorije, kulture, jezika, multinacionalnosti i multikulturnosti. Generalno obilježje njihovih uređivačkih politika u pogledu svega što nosi crnogorski predznak je teška netrpeljivost, mržnja i neskrivena želja da se na svaki način naškodi Crnoj Gori, Crnogorcima i svim čestitim i lojalnim građanima Crne Gore. Posebno mjesto u medijskom ratu protiv Crne Gore odavno je zauzela TV Happy. Nikada se na toj televiziji nije pojavila ni sekunda programa koji bi o Crnoj Gori, Crnogorcima i građanima Crne Gore izvještavao sine ira et studio, dakle, na objektivan i uravnotežen način koji dolikuje ozbiljnim ljudima i profesionalcima u medijima", navode iz PEN centa.

Kako dodaju, svaku mjeru je ta Televizija prevrila svojim mizoginim i fašističkim govorom uperenim protiv građanki i građana jednog od crnogorskih gradova.

"Koristeći osuđenog ratnog zločinca – koji je poslužio kao megafon njene uređivačke antipolitike – ova je medijska kuća Cetinjanke i Cetinjane kvalifikovala kao kurve i kurvinu kopilad!? Za mnogo blaže uvrede u tradicionalnoj Crnoj Gori padale su glave! Danas je drugo vrijeme i niko razborit neće tražiti glavu fašističke ološi uvijek spremne na vrijeđanje, kriminal i zločin! Međutim, s punim moralnim pravom građanska crnogorska javnost, svi ljudi dobre volje i uravnoteženog moralnog senzibiliteta moraju tražiti od sadašnje crnogorske vladajuće nomenklature da na odgovarajući način zaštiti obraz i dostojanstvo svakog čovjeka i svake nacionalne, vjerske i svake druge zajednice u Crnoj Gori", navode iz PEN centra.

Obaveza je Agencija za elektronske medije Crne Gore i njenog Savjeta da u svakoj konkretnoj situaciji stoji na prvoj liniji te odbrane.

"Nažalost, u brojnim situacijama kada je otvoreni fašizam iz regionalnih medija, posebno fašistički odnos prema Crnoj Gori, doslovno zapljuskivao Crnu Goru, dodatno stvarajući u njoj vrlo seriozne političke napetosti, Agencija ne samo da nije bila na visini svog osnovnog zadatka, nego je direktno izbjegavala da ga obavlja. Na taj način, umjesto da onemogućava medijski rat protiv Crne Gore, ona mu je sekundirala prenebregavajući zakonske obaveza. Niko razborit ne može pretpostaviti da će se, zbog brojnih i žestokih kritičkih reakcija iz Crne Gore i regiona, uređivačka politika TV HAPPY uljuditi i prestati da bude fašistički nastrojena protiv Crne Gore. Zbog toga, jedino i trajno rješenje je trajna zabrana emitovanja cjeline njenih programa na teritoriji Crne Gore. Očekujemo da Savjet Agencije pažljivo razmotri i prihvati naš prijedlog. Za sebe zadržavamo pravo i obavezu da o cijelom slučaju obavijestimo Internacionalni PEN centar, sve nacionalne PEN centre, kao i druge važne međunarodne činioce", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Posmatrač

@Ivan Da Ivane, ali to čine ilegalno.

Bokelj i.

mislim da smo nemoćni da se odupremo velikosrspskoj agresini koja sa rusima ruši normalne države a mi smo na njihovo. putu najslabini.

Ivan

@Posmatrač Al ta Njemačka potajno veliča lik i djelo AH. I nacisti uveliko postoje