16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Burno na sjednici Odbora: Martinović nazvao Konatara kukavicom, pominjao se i fizički obračun

Politika

Tag Video
Comments 8
Usvojen predlog za saslušanje Vukšića, Brđanina...

Burno na sjednici Odbora: Martinović nazvao Konatara kukavicom, pominjao se i fizički obračun

Autor: Antena M

  • Viber

Na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu jednoglasno je usvojen predlog odluke o kontrolnom saslušanju direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića, kao i predstavnika Državnog tužilaštva.

U nastavku tok sjednice:

Predsjednik Odbora Milan Knežević je na početku sjednice kazao da smo se našli u situaciji da je magacioner postao nacionalni heroj, a špediter izdajnik.

"Djelovi određenih struktura nastavili poslove bivše vlasti"

"Nalazimo se u šizofrenoj situaciji kad odlazeći GST kaže da su nemarom propuštene tri tone kokaina i da niko nije odgovarao iako on ima dokaze, a i odlazeći premijer kaže da je vidio podatke pod oznakom tajno, i da mu je jasno zašto droga porodice Krstović nije stigla do odredišta", kaže on.

Odlazeći premijer, kaže Knežević, ima podatke koji su pod oznakom tajno, u kojima optuzuje Abazovića za veze sa narko kartelima a to ne prijavljuje.

Knežević je predočio podatke koji su predati Tužilaštvu u slučaju porodice Krstović, a to je da je isporuka koja je stigla u luku Bar i kasnije u magacin porodice Krstović, to je bio kontejner otvoren i iskontrolisan i zadržan 27. jula 2021. u 13.53 a pušten tek u 23.40 sati da isplovi iz Luke Bar.

Sličnost slučaja porodice Krstović i slučaja Voli je identična, i kako kaže, nema razlike osim u fazi izviđaja.

"U oba slučaja droga je krenula iz Ekvadora, isti je način pakovanja i isto je odredište, Luka Bar slobodna zona. Ostaje nejasno kako je slučaj Voli les specijalis u odnosu na slučaj Krstović i kako je moguće da u istim slučajevima droga ne završi do onoga ko je poručio, ili je možda stigla, a to je Voli. I onda se pojavljuje nacionalni heroj - magacioner, koli otkriva drogu, i špediter izvjesni Đoko Drobnjak čiji mi se otac obratio", kaže on.

Knežević kaže da ako su se snažno suprotstavljali DPS-u i optuživali da učestvuju u švercu narkotika i cigareta, onda je "naša dužnost da pokažemo sad da stojimo iza principa.

Naveo je da su djelovi određenih struktira nastavili poslove bivše vlasti.

"Naša obaveza je da se suprotstavimo ovome, kaže Knežević.

Smatra da je obaveza Odbora da podrže kontrolno saslušanje, da pozovu direktore UP i ANB-a i nekoga iz Tužilaštva kako bi na sjednici Odbora dobili relevantne informacije.

Smatra da je nepošteno da Dragan Bokan bude na slobodi, predstavlajući sve ovo što se desilo kao zavjeru protiv njega, iako svi znamo da je i 2018. kod njega pronađena droga u paketu sa bananama.

"Đoko je prošao poligraf bez ikakvih problema, a ipak je u zatvoru"

Knežević je kazao da mu je stiglo i pismo od oca špeditera Đoka Drobnjaka.

Knežević je kazao da u pismu piše da ne postoji nijedan dokaz da je Drobnjak član međunardone kriminalne grupe, niti ih je SDT našlo.

"Nikada nije imao nezakonitih postupanja, čak ni saobraćajnih prekršaja Prošao je poligraf bez ikakvih problema, a ipak je u zatvoru", piše u pismu.

U pismu objašnjava šta su ovlašćenja špeditera i da ne smije otvoriti pošiljku bez poručioca pošiljke.

U pismu navodi da vjeruje i da pravda negdje postoji, samo je u crnogorskom pravosudnom sistemu nema.

Član Odbora Mevludin Nuhodžić kaže da za sva pitanja gdje je postajala zainteresovanost javnosti ništa nije sporno da se podrži to.

"Da kroz zaključke nadležne institucije dostave informaciju po osnovi ovog pitanja, pa da onda zakažemo sjednicu Odbora i da budemo svi prisutni. Pa da u jednoj kvalitetnoj raspravi donesemo odluku i imamo zasijedanje i kontrolno saslušanje", kaže Nuhodžić.

Martinović Konataru: "Ne želim ustupke od onih koji žele da izdaju izbornu volju"

Član Odbora Miloš Konatar ustupio je riječ Vladimiru Martinoviću.

Martinović je zahvalio i rekao Konataru da ne želi ustupke od onih koji žele da izdaju izbornu volju građana.

Konatar je kazao da je očekivano i da je zapisao prvu riječ koju će Martinovič da kaže i koju će ponavljati narednih dana - "dakle, izdaja".

"Prije nego se osvrnem na izdaju, da kažem da podržavam inicijativu za kontrolno saslušanje. Nemam problem i pozivam da se apsolutno svaki detalj koji je vezan za problematiku šverca do najsitnijih detalja ispita", kaže Konatar.

Konatar je kazao da ako je cilj da se kriminalizuje potpredsjednik Vlade, onda neko mora za to da podnese krivičnu prijavu a ne da glasa i daje mu podršku.

"Kad pričamo o izdaji, isti taj narativ, kad su bile ugrožene fotelje prije 30. avgusta svako je bio izdajnik. Sad ugrožene su fotelje, pozicije, sad se opet pominje izdaja. Ako imate neke informacije za bilo koga od nas, pa za Abazovića, izvolite, iznesite, tužite podnesite prijave. Pokušaj kriminalizacije potpredsjednika Vlade neodoljivo me podsjeća na rane 2000-te, kada se na isti način, iz istih mračnih centara pokušavao kriminalizovati premijer Zoran Đinđić. Ista matrica, isti mrak se dešava u CG.

Ja se ne pomjeram, niti će se iko pomerijti bilo kome sa crte. Ako neko ima neku informaciju, neka iznese podatak, a floskule i priča izdajnici, to je ista ona matrica koja se 30 godina nameće", odgovorio je Konatar.

Kaže da zbog fotelja nazivati druge izdajnicima "to će teže da ide".

Martinović je kazao da su ga roditelji vaspitali da nikada ne uzme nešto što je tuđe, "da ne prevarim i budem lažov".

"Čast nam je da nas smjenjuju najveći izdajnici u istoriji CG"

"Ja nijesam uzeo riječ od vas upravo zbog onoga - s kim si, takav si. Ako vi želite da uzmete od naroda nešto što vam ne pripada, pa ako bih ja sad uzeo riječ od vas značilo bi da sam kao vi. Kada se na taj način branite od izjave, onda bih vas zamolio da krenete iz sopstvenog dvorišta.

Uzeti narodu izbornu volju je najveća izdaja, i ja znam zašto vas nervira riječ izdaja - zato što smo vas potpuno razotkrili u prethodnom periodu", kaže Martinović, te dodaje:

"Takođe, najavljujete vi i vaši pomagači i nalagodavci, da će se nastaviti sa smjenama i dalje, ja vam kažem sada da svi koji će to podržati, šta god uradili i Bečiću i meni i svima nama u Demokratama je izuzetna čast da nas smjenjuju najveći izdajnici u istoriji CG. Mi građanima CG ne dugujemo ništa i jedino njima polažemo račune".

Kaže da oni koji pripremaju ovu izdaju epskih razmjera će kada izađu na ulice nositi kape i maske, kao njihov ideolog Darko Pajević.

"Takva sudbina čeka sve one koji uđu u ovu izdaju epskih razmjera. Građani će dati na to adekvatan odgovor", kaže Martinović.

Martinović je upitao da li ovo što se dešava na sceni ovih dana ima veze sa svercom kokaina, te da li je to možda bio razlog prekrajanja izborne volje građana.

"Oni kažu da treba stvarati neke manjinske Vlade iako Ustav to ne poznaje, hoće Vladu koju će podržavati DPS i uz njihovu podršku će obezbijediti fotelje. Kako možete da obećavate da ćete rasvijetlijti ubistvo Duška Jovanovića a sa nalagodavcima ubistva prekrajate izbornu volju građana", dodao je Martinović.

Najčasniji put je, ističe Martinović da se ide na vanredne izbore, pa da građani sude da li je nekom do fotelja.

"Za mene ne bi bilo veće časti nego da me ovi izdajnici smijene i kažu da ne mogu biti poslanik. Ako je neko najmanje zabrinut za svoje fotelje, onda smo to mi iz Demokratske Crne Gore. Ponudili ste model ekspertske Vlade, i sami ste proglasili da je on fijasko. Koliko vi to modela imate na raspolaganju pa ćete da nam nudite jedan po jedan. Ovih dana su pale maske, ali će morati ubijeđen sam maske i kape, kao i Darko Pajević, da nose oni koji planiraju istorijsku izdaju", dodaje Martinović.

Što se tiče kontrolnog saslušanja, Martinović kaže da će to podržati.

Martinović je kazao da će Konatar biti još nervozniji kada "oni koji su organizovali ovu prevaru, a to su Brano Mićunović i Ljubo Bigović budu tražili da se pritisne taster", kazao je on.

Ova izdaja je, prema riječima Martinovića, krenula od ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju.

Martinović je GP URA optužio da su radili sve da ne dođe do ustoličenja, te kazao da su postali nervozni nakon saopštenja koje su Demokrate tada poslale.

Martinović je kazao da su predložili da se na Odboru pojavi Abazović, a ako neko smatra da treba da dođe i premijer i to će podržati.

"Bitno je da dođe Abazović jer on prekraja izbornu volju, a ne premijer. A mene će zanimatoi da li je ta zapljena bila okidač za ovo prekrajanje izborne volje. Nije normalno da u jednoj državi strada špediter, a da sa druge strane imate Bokana kojeg niko nije pozvao makar na saslušanje. Nijesmo čuli nijednom od Abazovića da to detektuje kao problem, pa da makar pita Katnića zašto Bokana makar nijesu pozvali na sasušanje", kaže Martinović.

Dodaje da se plaši da u tom grmu leži zec, te da su te banane dovele do ovakve krize i političke situacije u CG.

Knežević je kazao da je član odbora Raško Konjević predložio da na to saslušanje dođe i premijer.

"Martinović da ne postoji, trebalo bi ga izmisliti, on je najbolja anti-reklama svojoj partiji"

Konatar je kazao "da nema kolege Martinovića i da ne postoji trebalo bi ga izmisliti".

"Što se tiče kućnog vaspitanja, kada sam mu ponudio da uzme riječ, on je rekao da ne prihvata ponuđenu riječ od izdajnika. Zato sam rekao da to govori o njegovom kućnom vaspitanju. Ja sam sve i da mogu ne želim nikog da smjenjujem, presrećan sam što on postoji, i ne bih ga mijenjao ni za šta, on je najbolja anti-reklama svojoj partiji", odgovorio je Konatar.

Konatar je kazao da je opasno pozivati s ena to da narod uzme stvar u svoje ruke, te da su svi slobodni građani i slobodno šetaju Podgoricom.

"Ja sam nacrtao u svom obraćanju šta će Martinović da govori, zamislite koliko morate da bude politički nekorektni da pričate o Mićunoviću, koliko treba da budete politički nekorektni da kolege sa kojima sarađujete godinu optužujete bez dokaza", dodao je Konatar.

Pozvao je Martinovića da ako nije "politička kukavica" podnese krivičnu prijavu za sve za šta ima dokaze.

Ako to ne uradi, Konatar kaže da to vidi kao politički kukavičluk.

"Kako će građani nas da pamte, to ostavite građanima. Zauzmite jednom stav i budite elementarno korektan i odgovoran poslanik. Pozivam građane da ne nasijedaju, da ovo sve završimo u skladu sa Zakonom, zadržimo pribranost i mir i minimum razumijevanja jedni za druge. Nemojte nasijedati na matrice izdaje, kriminalizovanja a da za to nijedan dokaz ne ponude. Podržavam da dođu i Abazović i premijer i jedva čekam da vidim tu sjednicu", dodaje on.

"Kad kažete URA - to vam je znak za izdaju"

Martinović je kazao "mene možda treba izmisliti, ali ako u rječniku mom ne bi postojala riječ izdaja, onda bi sigurno s elako našla zamjena, samo kažete URA i uz njih će se naći još neki sinonimi. Kažete URA i to vam je znak za izdaju".

Pozvao je građane da na sljedećim izborima uzmu stvar u svoje ruke i da one koje su izdali kazne.

Objasnio je da nije rekao da treba bilo koga fizički napadati.

Nema veće časti od toga nego da vas izdajnici smijene.

Dodaje da kome nije do fotelja i ko želi da se spasi od izdaje "idemo na parlamentarne izbore i neka narod sudi".

Knežević je pozvao da se izjasne o kontrolnom saslušanje premijera i potpredsjednika Vlade.

Martinović se uključio te pozvao Konatar javno da kaže ono što mu je rekao, kako je kazao, na uvo.

"Martinović: Nepristojno to što je rekao Konatar; Konatar: Ovom čovjeku nema pomoći"

Konatar je kazao "ovome čovjeku nema pomoći".

"Pozivam da ovo što je rekao ovaj evropejac kaže javno ako mu basta i ako smije, ako su muškarac reci", dodaje Martinović.

Knežević je kazao da ne ga ne dovode u situaciju da zove obezbjeđenje.

Martinović je kazao da bi svi na njegovom mjestu ovako reagovali, te da je nepristojno to što je kazao Konatar.

"Ne pozivam ga na fizički obračun, neka se stidi onoga što mi je kazao na uvo a ne smije javno", dodao je.

Knežević je istakao da je obezbjeđenje došlo na vrata, te da ih moli da ovu sjednicu završe sa glasanjem.

Uključio se i Krapović te kazao da je pala teška uvreda koja neće da se iskaže javno i da se pikaže pravno lice, nego se šapuće.

"To ne može da se radi, nego da se kaže javno i glasno", dodao je.

Milačić: "Podržavao sam Abazovića od prvog dana, ali više neću"

Član Odbora Marko Milačić je kazao da ne samo da je došlo do istorijske izdaje, nego je to dalo krila mafijaškim strukturama.

Konataru je poručio da je najveća moguća sramota da se ovako obraćaju zaštitnicima izborne volje građana, i da ih vrijeđaju.

Istakao je da je podržavao Abazovića od prvog dana, te da više neće.

Milačić je kazao da je najveći dokaz na izdaju potpisivanje zahtjeva za smjenu vlade iz redova parlamentarne većine.

"Ja pozivam narod da se odbrane 30. avgust od GP URA i vas gospodine Ivanoviću", rekao je Milačić nakon čega mu je poslanik SNP-a poručio da pazi šta priča, jer mu on neće praštati. 

"Ne možete da nam držite lekcije", dodao je Milačić.

Sjednicu ste mogli pratiti uživo na našem portalu.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Mijana

Milacicu daj narodu po jednu olovku.....I pozovi na Izbore...demokratski I kulturno ko Milo .... A onda ko je precrtan u cosak

@@@@

@Branka HAiHAHSH sto je ovo sa Srbima evo i Pipun kaze JA SAM OPERISAN!!!!!

Branka

Što sad Pipun ne zove pleme Eskobara jer evo povadiše oči jedni drugima. Śedi ruga pored puta...