20 °

max 24 ° / min 16 °

Subota

10.06.

24° / 16°

Nedjelja

11.06.

23° / 17°

Ponedjeljak

12.06.

25° / 16°

Utorak

13.06.

24° / 14°

Srijeda

14.06.

24° / 17°

Četvrtak

15.06.

23° / 17°

Petak

16.06.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evo kako će izgledati sedmica tokom koje će pasti važne odluke

Politika

Comments 0

Evo kako će izgledati sedmica tokom koje će pasti važne odluke

Izvor: Portal Analitika

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Burno je ovih dana na političkoj sceni, no prava ‘uzbuđenja’ tek predstoje. Sljedeća sedmica je, što se daljeg razvoja događaja tiče, možda i ključna – a u centru pažnje biće dešavanja u parlamentu.

Prvi ključni dan, makar kada je riječ o Skupštini, biće četvrtak. Poslanici bi tog dana trebalo da se okupe u 11 sati i da razmatraju dva prijedloga koje je uputio premijer Zdravko Krivokapić – prvi se tiče razrješenja vicepremijera Dritana Abazovića, a drugi izbora ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za njegovog ‘nasljednika’ na toj funkciji.

Prema onome što su iz pojedinih političkih tabora iznosili minulih dana, ipak, upitno je da li će ta sjednica uopšte biti održana, odnosno da li će poslanici opozicije i dijela većine uopšte dati kvorum.

Dan kasnije, slijede dvije vanredne sjednice. Na prvoj, koja će početi u 10 sati, poslanici će se izjasniti o još jednom prijedlogu premijera – i to onom o skraćenju mandata Skupštini.

Pod uslovom da Skupština ne bude raspuštena, sat kasnije će poslanici glasati o prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladi, iza kojeg stoje opozicioni poslanici i nekoliko njih iz parlamentarne većine.

Time će niz vanrednih sjednica biti završen, ali samo kada je riječ o narednoj sedmici. Jer, već one sljedeće – slijedi još jedno okupljanje poslanika, koji će sedmog februara odlučivati i o opozicionoj inicijativi o razrješenju predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR