17 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

17° / 14°

Srijeda

15.05.

18° / 14°

Četvrtak

16.05.

22° / 15°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sporna prošlost i meteorski uspon Andreja Milovića: Od kršenja Kodeksa profesionalne etike advokata, do članstva u TS?!

Izvor: RTVNK

Politika

Comments 4

Sporna prošlost i meteorski uspon Andreja Milovića: Od kršenja Kodeksa profesionalne etike advokata, do članstva u TS?!

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić danas je proglasio za člana Tužilačkog savjeta Andreja Milovića. Milović će biti 11. član Tužilačkog savjeta, a na tu poziciju je došao nakon što je premijer Zdravko Krivokapić smijenio državnog sekretara u Ministarstvu pravde Borisa Marića i preuzeo rukovođenje ovim resorom.

Sve ovo ne bi bilo neobično, s obzirom na političke okolnosti, da se Andreja Milovića mnogi ne sjećaju još od 2017, kada je napravio prestup koji se kosi sa osnovnim moralnim principima i koji unižava renome advokatske profesije!

Antena M posjeduje dokument, pismo kojim predsjednika Advokatske komore Crne Gore Zdravka Begovića, na dan 20.03.2017. obavještavaju da je Andrej Milović, kao advokat pripravnik, u advokatskoj kancelariji "Jovović, Mugoša i Vuković" u kojoj je odrađivao svoj pripravnički staž, prekršio Kodeks profesionalne etike advokata. Upravo su njih trojica potpisnici pomenutog pisma. 

Kako se u dokumentu navodi, Milovićev prestup odnosi se konkretno na postupak koji je u to vijeme vođen pred Osnovnim sudom u Podgorici. 

"Andrej Milović, pripravnik na radu u ovoj advokatskoj kancelariji (kod advokata Vanje Mugoše) u toku obavljanja svog pripravničkog staža, u postupku koji se vodi pred Osnovnim sudom u Podgorici, direktno je ugrozio interese klijenata naše kancelarije, na način što je u ime i za potrebe suprotne stranke pisao i predavao podneske nadležnom sudu i Poreskoj upravi Crne Gore, koristeći pri tome podatke i činjenice u vezi sa tim sporom koji su mu, kao zaposlenom, bili dostupni", navodi se u datom podnesku.

Dakle, Milović je svoju poziciju u konkretnom slučaju iskoristio kako bi pomogao drugoj strani?!

Kako iz ove advokatske kancelarije navode, Milović je priznao svoj nemoralni čin, pravdajući se da je sa drugom strankom "prijatelj".

Iako je ova advokatska kancelarija postupila savjesno i blagovremeno obavijestila Begovića o Milovićevom kršenju Kodeksa profesionalne etike advokata, on nije preduzeo dalje korake iz sfere svoje nadležnosti.

Begović je izjavio za portal Standard da Miloviću licenca nije oduzeta, kao ni da disciplinski postupak protiv njega nije pokrenut jer se on "izvinio za svoje propuste", pa je tako ovaj postupak definisan i zatvoren. 

Samo četiri godine nakon čina zbog kojeg je mogao (morao) ostati bez advokatske licence, igrom sudbine (ili političkom igrom) Andrej Milović postaje član Tužilačkog savjeta, rame uz rame sa uglednim pravnicima!?

Samo što je objavljena zvanična informacija o posljednjem naimenovanju u TS, na društvenim mrežama pojavili su se snimci poruka euforičnog slavlja zbog ishoda izbora 30. avgusta 2020. u kojima je akter i Andrej Milović.

Ljudi, pa i advokati, sazrijevaju pa ostaje nada da će se u Tužilačkom savjetu Andrej Milović ponašati kao nepristrasan pravnik, a partijske naklonosti i prijateljske veze ostaviti po strani.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

Ovaj nesrećnik nije ni da nosi burekčlanovima Tužilačkog savjeta u ozbiljnoj državi. Ovo je slika i prilika nove tzv vlasti.