22 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Crna Gora nikad nebezbjednija, sjutra sjednica Odbora za bezbjednost

Politika

Comments 3

Bošković: Crna Gora nikad nebezbjednija, sjutra sjednica Odbora za bezbjednost

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost zakazana je za sjutra u 10 sati, kazao je za Antenu M član tog tijela, Predrag Bošković iz DPS-a. 

Na dnevnom redu je inicijativa ze kontrolno saslušanje direktora ANB-a, policije i specijalnog državnog tužioca a u vezi sa bezbjednosnim prijetnjama i video snimkom ruskog ekstremiste Vladislava Pozdnjakova, pojašnjava Bošković.

Bošković je mišljenja da je mnogo važnije da se ovim pitanjem bave institucije koje se, kako kaže, time ne bave i koje međusobno ne komuniciraju, te da iz tih razloga dolazimo u situaciju da Crna Gora nikad nije bila nebezbjednija nego što je trenutno.

Ističe da reakcije institucija nijesu bile pravovremene.

"Da su bile pravovremene ne bismo došli u situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, ne samo po pitanju ovog incidenta već ukupne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori. Osim toga što je u tehničkom mandatu, Vlada je u potpunosti nefunkcionalna gdje pola ministara i potpredsjednik Vlade ne dolaze na sjednice, ne mogu se uvesti sankcije Ruskoj Federaciji jer većina ministara ne želi da ih uvede, tako da je to jedno opšte rasulo u čitavoj Vladi a samim tim i u bezbjednosnom sektoru", kaže on. 

Ono što je mnogo važnije, kaže Bošković, je to što se pojedini rukovodioci bezbjednosnih institucija koriste starim oprobanim metodama kako bi podigli nivo dezinformacija u Crnoj Gori.

„A to znači da u potpunosti zbune javnost i dezavuišu bilo kakvo ozbiljno bavljenje politikom u Crnoj Gori, što se dešava i u konkretnom slučaju sa ruskim ekstremistom za kojeg sad imamo razne informacije od toga da je on slao mejlove, do njegovog video snimka koji upućuje predsjedniku Odbora, to sve govori o tome da je bezbjednosni sektor u potpunosti unižen, nefunkcionalan, da se ne bavi svojim poslom, da nije tako do ovoga ne bi došlo“, zaključio je Bošković.

Podsjetimo, predsjedniku skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milanu Kneževiću stigla je juče putem mejla video poruka od ruskog ekstremiste Vladislava Pozdnjakova u kojoj tvrdi da nema nikakve veze sa dojavama o podmetnutim bombama na više lokacija u Crnoj Gori.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ataše..

Naravno da bi trebali kao društvo svi zajedno da se zabrinemo i da se zapitamo gdje smo stigli zadnjih godinu dana, jer znam da vi kao profesionalac ne bi to rekli da nije bas mnogo loša situacija.

Tanfun

Gospodine Boskovicu,u vojsci Crne Gore radi znatan broj visokih oficira(to su kadrovi kada ste vi bili Ministar),koji su ANTI-NATO orijentisani,koji govore kako Rusi u Ukrajini isztrebljuju naciste??????

O Lima

Da li je ovaj bivsi multipraktik ministar svjestan koliko ga narod ne voli, samim tim svaka njegova objava steti DPS, ima u toj partiji mnogo omiljenijih, i sa kredibilitetom ljudi, koji trebaju da se oglasavaju.