19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SAD uvele sankcije Svetozaru Maroviću

Izvor: Screenshot Youtube

Politika

Tag Gallery
Comments 1

SAD uvele sankcije Svetozaru Maroviću

Autor: Antena M

  • Viber

Američki Stejt department uveo je sankcije protiv nekadašnjeg predsjednika Srbije i Crne Gore, Svetozara Marovića, zbog, kako je saopšteno, destabilišućeg i koruptivnog djelovanja u regionu.

Pored Marovića, današnjim sankcijama obuhvaćeni su i Nikola Gruevski i Sašo Mijalkov (S. Makedonija), Akif Rakipi i Ili Ndroki (Albanija), Asim Sarajlić i Gordana Tadić (BiH).

- Ovakvo djelovanje podriva vladavinu prava, ekonomski rast i ljudima u državama regiona uskraćuje mogućnosti i stabilnost. Ljudi koji su danas obuhvaćeni sankcijama prestavljaju ozbiljnu prijetnju po regionalnu stabilnost, povjerenje u institucije i aspiracije onih koji traže demokratsku i pravičnu vladavinu u regionu Zapadnog Balkana - saopštio je zamjenik sekretara u američkom ministarstvu finansija, Brajan Nelson, prenosi Pobjeda. 

Marović, koji je bio i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista, uhapšen je 2015. godine zbog sumnje da je učestvovao u nizu koruptivnih radnji u Budvi.

Kao rezultat današnjih sankcija, između ostalog, biće oduzete sve nekretnine i blokirane kompanije koje pojedinci pod sankcijama imaju u Sjedinjenim Državama.

Iz Crne Gore, na ažuriranoj listi američkog ministarstva finansija nalazi se i nekadašnji general-pukovnik Jugoslovenske narodne armije i haški osuđenik, Pavle Strugar.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bodin

Ovo znači samo jedno - da i dalje žari i pali u politici. Orkestrira SPC u Crnoj Gori, baš kao i u prošlosti. Svaka Joanikijeva izjava je pisana Svetovom rukom, tvorac je krilatice "dogodine na Lovćenu".