16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović nakon sastanka sa Porfirijem: Moja želja je da ova vlada stavi tačku na temeljni ugovor

Politika

Tag Video
Comments 19

Abazović nakon sastanka sa Porfirijem: Moja želja je da ova vlada stavi tačku na temeljni ugovor

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa patrijarhom SPC Porfirijem u Ostrogu obratio se novinarima, rekavši da se raduje jer Crna Gora ide putem pomirenja i putem pravde.

"Želim da građani promovišu mir i univerzalne vrijednosti, svako je dobrodošao, svi dobronamjerni su dobrodošli. Veliko mi je zadovoljstvo, neka se narod raduje, neka bude što više zadovoljstva, sreće i radosti i da se uvijek gledamo lijepim povodima", kazao je on.

Upitan je li bilo riječi o temeljnom ugovoru navodi:

"Biću vrlo kratak, ostajemo pri svojim prethodnim stavovima, nikakava dramatizacija vezana za to pitanje ne postoji, to je obaveza države koja treba da se završi, nadam se da će se završiti na jedan lijep i pristojan način kakav je to bio sa drugim vjerskim zajednicama. Moja želja je da ova vlada stavi tačku na to i da idemo da se bavimo drugim temama", kaže on.

Na pitanje smatra li primjerenim da se premijer sekularne države sastaje u manastiru odgovara:

"Premijer sekularne države će se truditi da bude premijer svih građana, nezavisno da li su vjernici ili nijesu. Kao što sam obilazio i planine, sela, vrlo sam srećan i kada obilazim i crkve, manastire, katedrale, sve što je u CG naše zajedničko, i sve što služi dobru", zaključio je on.

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

KUCH

@nenad_mne Sve se slazem osim zadnje rijeci nenormalno smo "izdržljivi" UZDRZLJIVI

montenegrina

Nije Abazovic bez razloga insistirao na sastanku sa Portforijem!Obecao je da će predati crnogorske crkve i manastire crkvi Srbije pa je morao da sapne Porfiju dokle je to stiglo.Zato često pominje temeljni ugovor i to da se to mora potpisati.Kome nije jasno o čemu se radi biće neprijatno iznenadjen.On će to pokušati a oni koji ga drže na vlasti neka se čuvaju!Ooasan je Abazovic igrač!!

nenad_mne

"..sve što je u CG naše zajedničko, i sve što služi dobru"!? Koji smo to "mi", da li se tu, slučajno računaju Crnogorci, pošto mi od Prla ne možemo očekivati nikakvo dobro! I dalje smo sa najmanje prava, a svi drugi imaju i "međunarodnu" podršku! No, na vašu žalost, nenormalno smo izdržljivi!