15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćekić: Iz medija sam saznao za povlačenje Predloga zakona o popisu, nećemo zbog toga napustiti Vladu

Politika

Comments 1

Šćekić: Iz medija sam saznao za povlačenje Predloga zakona o popisu, nećemo zbog toga napustiti Vladu

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da članovi Vlade nijesu glasali o povlačenju Predloga zakona o popisu stanovništva iz skupštinske procedure, već da je to vjerovatno urađeno u konsultaciji generalnog sekretarijata Vlade i Parlamenta.

"Svakako ćemo imati razgovor na sjednici Vlade o tome već u četvrtak i dobićemo punu informaciju", rekao je Šćekić za Andria TV.

Vlada je danas iz skupštinske procedure povukla Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova, koji je utvrdila prethodna izvršna vlast. Kako je danas objavljeno na sajtu Vlade, zaključak o povlačenju Predloga zakona donijet je na sjednici Vlade održanoj 12. maja.

Šćekić je rekao da je o ovoj odluci saznao iz medija, ali ističe da je uvjeren da će nakon završene procedure popis biti sproveden i da će Zakon o popisu biti na dnevnom redu. Na pitanje da li će zbog ove odluke Socijalistička narodna partija (SNP), čiji je funkcioner, napustiti Vladu, s obzirom da je popis bio jedan od uslova za ulazak te partije u izvršnu vlast, Šćekić je odgovorio odrično.

" Prije svega, nije bilo glasanja u tom pravcu. Prilikom vođenja razgovora o formiranju 43. Vlade, popis je, pored Temeljnog ugovora i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije o principima, bio među glavnim prioritetima i uslovima SNP-a", podsjeća Šćekić.

Prema njegovim riječima, saglasni su u tome da se zakon ne treba predložiti Skupštini dok ne prođe sve zakonske okvire i procedure, počev od javne rasprave.

"Javna rasprava traje 15 dana, mjesec dana... Sve to može da se stigne i to se završava. Ali je mnogo bitnije da neki posao bude odrađen kvalitetno i odgovorno. Moram reći da je, vjerovatno, u konsultaciji generalnog sekretarijata Vlade i Skupštine došlo do povlačenja, ali svakako da ćemo imati razgovor na sjednici Vlade već u četvrtak i dobićemo punu informaciju", poručio je Šćekić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR