23 °

max 36 ° / min 19 °

Subota

02.07.

36° / 19°

Nedjelja

03.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

04.07.

35° / 22°

Utorak

05.07.

35° / 21°

Srijeda

06.07.

33° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 20°

Petak

08.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joković: Imao sam uvid u Temeljni ugovor, sporenja su oko statusa SPC

Politika

Comments 9

Joković: Imao sam uvid u Temeljni ugovor, sporenja su oko statusa SPC

Izvor: RTNK

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i lider SNP-a Vladimir Joković, gostujući u emisiji Kontakt na RTVNK, komentarisao je aktuelnu političku situaciju, sa posebnim osvrtom na odluku Glavnog odbora SNP-a da neće izaći iz vlasti u gradovima u kojima je konstituent, među koje spada i Nikšić.

„Odluka je donesena jednoglasno. Nije donesena odluka da SNP neće izaći iz vlasti, već da u ovom trenutku neće rušiti vlast u opštinama u kojima učestvuje u vlasti, za razliku od nekih drugih koji su rušili vlast u Budvi“, kazao je Joković.

Dodaje i da SNP nije bio prihvatljiv za vlast u Beranama, iako je suštinski pobjednik lokalnih izbora.

„Svi su očekivali sunovrat SNP-a, a mi se toga nijesmo plašili. Znamo da smo na pravom putu, u interesu građana i Crne Gore. U trenutku kada smo govorili da možemo biti dio nove Vlade, bili smo na istorijskom minimumu, zahvaljujući napadima onih koji nikada nijesu željeli dobro SNP-u“, navodi Joković.

Lider SNP-a, dalje obrazlažući odluku Glavnog odbora da neće rušiti vlast u Nikšiću i Mojkovcu, kazao je da mogu biti bezbrižni i da oni to neće uraditi šta god da se desi.

„Što se tiče Nikšića, članovi opštinskog odbora su imali samo riječi hvale na rad i saradnju SNP-a sa lokalnom upravom, tako da tu nijesmo imali bilo kakvih problema. Što se tiče Mojkovca, tamo je sasvim druga situacija. Pojedini ne žele SNP u vlasti, a ne mogu je formirati bez nas. S obzirom na to, pokušavaju da omalovaže našu partiju dajući nam „mrvice“ vlasti“, istakao je Joković.

Dodaje i da će 23. oktobar, kao i lokalni izbori u 14 opština brzo doći, pa će se onda vidjeti, kako kaže, ko će sa kim i na koji način razgovarati.

„Mnogima obećavam i garantujem da će SNP biti neuporedivo jači nego što je bio kada sam došao na čelo, ali i od mnogih drugih partija“, kaže Joković.

Ističe i da to što neki pričaju da je SNP iznevjerio volju birača, slika je onih koji ne znaju gledati unaprijed kada je u pitanju politika.

„Iskreno mislim da bi najveća izdaja SNP-a bila kada ne bi imali hrabrosti da preuzmemo odgovornost. SNP je kao glavni konstituent vlasti vaskrsao, na zadovoljstvo svih iskrenih simpatizera naše partije“, navodi Joković.

Posebno naglašava činjenicu da SNP zastupra pravdu, koje ne može biti dok Crna Gora ne potpiše ugovore sa svim vjerskim zajednicama.

„Ovdje se radi o korektnom odnosu između Srpske pravoslavne crkve i Crne Gore. Težimo ka tome jer kroz istoriju vidimo da su crkva i država uvijek bile nerazdvojive. Želimo da se tako i nastavi i da se konačno potpiše temeljni ugovor“, kaže Joković.

Dodaje i da je imao uvid u Temeljni ugovor, te da će on biti potpisan kada se sve strane usaglase.

„Ovdje je ključni problem poimanje statusa Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Zastupamo ono što je činjenica, istinsko i istorijsko nasljeđe, odnosno zastupamo interese SPC u Crnoj Gori, jer u nju odlaze pripadnici srpskog i crnogorskog naroda, što joj daje dodatnu vrijednost“, ističe Joković.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Mira

Zaigrao si se Jokovicu.Crna Gora je sekularna drzava i tako treba da ostane.Ugovor treba da se potpise kao sa svim drugim vjerskim zajednicama ,a posebno voditi racuna o imovinskim odnosima.Nijesu manastire i crkve po Crnoj Gori gradili Srbijanci ,nego moji preci kao i vasi

maslina

vratite stvari na svoje mjesto, drugarice i drugovi iz Sdp-a ugovor mozete i potpisati, ako je posten, kontinuitet im nikako ne priznajte jer je lazan. ako ovo odradite casno, junacki i cojski imate podrsku moju, moje familije i mnogih crnogoraca koji u vas vjeruju jer ste sad zadnja odbrana domovine.

belveder

potpredsjednik vlade a zastupa stavove i interese SPC...kako te nije sramota...