9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spaić: Abazović da povuče prijedlog za članstvo Markovića u komisiji, u protivnom neću biti dio tima

Politika

Comments 6

Spaić: Abazović da povuče prijedlog za članstvo Markovića u komisiji, u protivnom neću biti dio tima

Autor: Antena M

  • Viber

Dekanka Pravnog fakulteta, prof dr Aneta Spaić pozvala je premijera Dritana Abazovića da, vodeći računa o elementarnom poštovanju prava žena i LGBT osoba u Crnoj Gori, povuče prijedlog za članstvo advokata Velibora Markovića u komisiji za analizu ugovora sa SPC.

Ukoliko do toga ne dođe, kazala je Spaić za Pobjedu, ona nije spremna da sjedi za istim stolom sa "osvjedočenim promoterom homofobije, mizoginije i seksizma".

Spajić je u izjavi za Pobjedu kazala da je u svojstvu dekanke Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore prihvatila poziv da učestvuje u ekspertskoj komisiji za analizu ugovora, kako bi bila dio tima koji bi doprinio javnom interesu. 

- U kontekstu kulture dijaloga i tolerancije i zaštite osnovnih ljudskih prava za koju se zalaže institucija koju predstavljam u ovoj komisiji, pozivam premijera Vlade Crne Gore da povuče prijedlog za članstvo gospodina Markovića, vodeći računa o elementarnom poštovanju prava žena i LGBT osoba u Crnoj Gori.

Ukoliko je premijer Abazović spreman da povuče prijedlog kojim se ponižavaju i omalovažavaju žene i LGBT zajednica u Crnoj Gori i ja iskazujem spremnost da ostanem dio tima. U protivnom, neću sjedjeti za istim stolom sa svjedočenim promotorom homofobije, mizoginije i seksizma - kazala je Spaić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Oformite, kao naucnica pravnih nauka grupu na vasem fakultetu, podjelite ih u dva tima-za i protiv, neka rade na tome kao na naucnom predmetu i onda ponudite javnosti- od cijih poreza ste placeni, vas rezultat na uvid.Sto ste tolike skole svrsavali i isli svudjekuda no da mognete nadjacat nepravdu

Naceetanije

Uvazena gospodjo, on je okruzen litijasima, velikosrpskim kleronacionalistima, rusofilima, nocnim vukovima, tvrdosima, zavjetnicima, raznim zborovima stupovima, homofobima, rasistima , ksenofobima, islamofobima, sovinistima i popovima crkve Srbije, sta ste ocekivali koga ce imenovati u tu komisiju ?

Ana

Kako da ne, samo vi zahtijevajte. Bas ce g-din Abazovicu time da se bavi. Ako vam ne odgovara, izadjite