12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Ne znam termin potpisivanja ugovora sa SPC

Politika

Comments 6

Abazović: Ne znam termin potpisivanja ugovora sa SPC

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Dritan Abazović kazao je da će sjutra biti zaokružena pravna analiza teksta ugovora sa Crkvom Srbije.

"Nakon toga ćemo obavijestiti javnost, odnosno kabinet će napraviti saopštenje i predstaviti šta je došlo do nas, šta je tretirano. To će se desiti sjutra, termin potpisivanje ne znam, ali mislim da se taj proces treba dovesti do kraja. 3. avgust kao datum potpisivanja, po meni je deziformacija jer se datum još ne zna", poručio je Abazović novinarima nakon sastanka u Vili Gorica sa premijerom Španije Pedrom Sančezom.

On očekuje da se danas izabere Sudski savjet.

"Najvažnije je da proces ide svojim tokom", naveo je Abazović.

Komentarišući najavu Demokratske partije socijalista (DPS) da će srušiti Vladu ako se potpiše ovakav temeljni ugovor sa SPC, on je rekao da nema ništa protiv da se podnese ta inicijativa i, ako treba, da se izađe na izbore.

"Oni su to rekli i ja sa tim nemam nikakav problem. Rekao sam da ne mogu da vodim Vladu koja će imati ucjene onih koji će da je podržavaju. Ne mogu da se kriju iza evropske agende, jer to nije evropska agenda. Ako neko želi da atomizira građansko društvo, neka to građani prepoznaju", naglasio je Abazović.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Šta bi sa jelušićkinom žalbom ustavnom sudu na tzv. zakon o slobodi vjeroispovijesti!? Ima li potpisa prije odgovara ustavnog suda, mada abazović ne poštuje ni Državu ni sudove ni ništa, on je iznad svega. Obiće mu se to o glavurdi praznu.

D V

Molimo sudije Ust.suda CG i preds.Šćepanovića ako još postoji Da u hitnom postupku donesu jedinu i moguću ispravnu Odluku u ovom trenutku kojom se stavlja van svake snage najavljeni tkz temelj.ugovor po kojem se 1/3 teritorije CG daje u vlasništvo drž.srbiji.Odluka da važi do okončanja sud postupka.

staralazovcina

Laze ka vazda..... ma nekka ga potpise glupost odtaje glupost i nema nikakav znacaj..... samo ce sebe doves u nevolju kad ostane bez imuniteta