19 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF pozdravio potpisivanje: Stavili smo do znanja Abazoviću da je Temeljni ugovor pitanje svih pitanja

Politika

Comments 2

DF pozdravio potpisivanje: Stavili smo do znanja Abazoviću da je Temeljni ugovor pitanje svih pitanja

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora se, potpisivanjem Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), vraća svojoj vjekovnoj duhovnoj i moralnoj vertikali, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Lideri tog političkog saveza Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević pozdravili su potpisivanje Temeljnog ugovora, navodeći da je tim činom SPC postala ravnopravna sa svim ostalim tradicionalnim vjerskim zajednicama.

"Takođe, ispravljena je velika nepravda i diskriminatorski odnos prema SPC koja okuplja pravoslavne vjernike u Crnoj Gori", kaže se u reagovanju lidera DF-a.

Potpisivanje Temeljnog ugovora je, kako su naveli, uspjeh svih koji su se godinama borili za jednak status Srba i vjernika SPC sa svim drugim narodima i vjerskim organizacijama.

"S principijelnom upornošću smo, zajedno sa narodom, tražili rešavanje ovog važnog pitanja i od prethodne vlade Zdravka Krivokapića, kao i od ove Dritana Abazovića", kaže se u reagovanju Mandića, Medojevića i Kneževića.

Kako su naveli, DF je u decembru 2019. godine u Skupštini Crne Gore započeo borbu "koja je, nošena snagom vjere i SPC, kapitalizovana kroz veličanstvene litije u Crnoj Gori".

"Osjećaj ponosa da smo učinili veliku stvar, danas krunisanu ovim istorijskim sporazumom, kroz vrijeme će se samo potvrđivati kao dokaz da kad u nešto snažno vjerujete, to će biti i ostvareno", kaže se u saopštenju.

DF, kako se ističe, nastavlja da vodi računa o prioritetima za oporavak i napredak društva i zaštitu interesa svih građana Crne Gore.

"Jer je danas pravi trenutak da se okrenemo jedni drugima. Raduj se, Crna Goro! Sva prava svima", poručili su lideri DF-a.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

u istoriju izdajnika

Biće zapamćeni kao izdajnici na vjeke vjekova.

nekoizmasse

Ovi iz DF-a žive u nekoj svojoj paralelnoj stvarnosti. I tako već godinama na račun CG.