14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS predao Savjet Agencije za elektronske medije NVO bliskoj Raoniću

Politika

Comments 3

DPS predao Savjet Agencije za elektronske medije NVO bliskoj Raoniću

Izvor: Gradska TV

Autor: Antena M

  • Viber


Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio je tokom 2021. godine Edina Koljenovića i Milana Radovića za članove savjeta Agencije za elektronske medije. Za izbor Koljenovića i Radovića glasali su svi članovi Administativnog odbora Skupštine Crne Gore iz redova Demokratske partije socijalista, čime su direktoru Javnog servisa Borisu Raoniću i njemu bliskoj NVO Građanska alijansa omogućili da, nakon Savjeta RTCG, ostvare potpunu dominaciju i u Savjetu AEM-a.

Suzana Pribilović, Luiđ Škrelja, Daliborka Pejović i Ivan Mitrović podržali su tokom 2021. godine na sjednicama Administrativnog odbora prijedloge da se za članove Savjeta Agencije za elektronske medije imenuju Milan Radović, programski direktori Građanske alijanse i Edin Koljenović, nekadašnji programski koordinator u toj nevladinoj organizaciji, oba bliski generalnom direktoru Javnog servisa i nekadašnjem predsjedniku GA Borisu Raoniću.

Na pitanje da obrazlože svoju odluku da glasaju za pomenute kandidate i na taj način Savjet AEM-a potčine Građanskoj alijansi, članovi Administrativnog odbora iz redova Demokratske partije socijalista odbili su da odgovore javno. Gradska televizija nezvanično saznaje da su ti kandidati sa razlogom izabrani i da u tome ne vide ništa sporno. Takođe, nezvanično nam je iz DPS-a saopšteno i da je dosadašnji direktor Agencije za elektronske medije Goran Vuković na sjednici Savjeta AEM-a, koja je održana u petak i praćena brojnim neregularnostima o kojima će tek odlučivati nadležni sudovi, ”smijenjen s razlogom”.

Vuković, pak, ne misli tako i kaže da je njegov advokatski tim već uložio žalbu na ovo rješenje zbog bitnih povreda postupka, ali i pogrešne primjene materijalnog prava na konkretnu pravnu situaciju.

“Ja želim radi javnosti da kažem da taj član 17, koji je ključan u nastanku ovih svih problema i zove se i govori o sukobu interesa. Ja molim pravnike, evo potpuno sam od povjerenja gospodi koja je došla da zastupa vašu stranu, da objasni gdje je ovdje došlo do koruptivne radnje, gdje su ovdje postupci moji vezani za to i gdje je posljedica korupcije u slučaju o kojem pričamo. A koliko je apsurdan taj član 17, za koji se ovdje vi vežete o kome pričate, govori činjenica da će on već sada u novim izmijenjenim zakonima biti revidiran i učinjen primjenjivim”, kazao je Vuković.

Gradska televizija pokušala je da provjeri da li je na odluku članova Administrativnog odbora iz redova Demokratske partije socijalista da glasaju za Radovića i Koljenovića uticao funkcioner te partije Branimir Gvozdenović, no potvrdu tih saznanja nisu dobili.

U svakom slučaju, voljom DPS-a i zakulisnim radnjama njihovih visokih funkcionera, došlo je do dodatnog gomilanja moći u rukama onih koje DPS javno kritikuje, dok sa njima očito tajno šuruje.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ide vuk

Smjena Raonića ili njegova ostavka!

Dvostrukeigre

Raonikije je oduvijek bio Gvozdov prvi pik iz NVO......Obojica su oduvijek trgovali info I projektima sa svima. I tako 20 godina.Zato smo tu dje smo...I sto je Gvozdom ucijenjen iz Londona da se da frekvenca Adrii

mr

Što mislite, što im je ponuđeno za uzvrat! Pare nijesu sigurno! Toga imaju i da podijele!