15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Nikšić: Žuti soliter, bijele boje još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave

Politika

Comments 0

DPS Nikšić: Žuti soliter, bijele boje još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave

Autor: Antena M

  • Viber

Slavodobitno najavljen projekat uređenja fasada stambenih objekata, koji je neslavno započet farbanjem zgrade u Ulici Nika Miljanića, sada je nastavljen promjenom boje solitera kod Autobuske stanice, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

"Žuti soliter, bijele boje" je, kako kažu, još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave.

"Kako je iz lokalne samouprave kazano da je ovaj soliter jedan od urbanističkih simbola grada, ostaje nejasno zašto ovaj simbol nije ofarban u svojoj izvornoj boji.

Svjedočeći mnogim neznavenostima u Nikšiću, obavještavamo gradsku upravu da postoje opšte norme i principi kojih bi se trebalo pridržavati u ovakvim slučajevima", navode iz DPS.

Kako dodaju, pri rekonstrukciji i restauraciji objekata mora se voditi računa o njihovom izvornom izdanju, a očigledan je, kako ističu, propust napravljen budući da je promjenama u vizuelnom obliku, izmijenjen i identitet jednog od simbola grada njegovog poslijeratnog razvoja.

"U svom ovom amaterizmu iznenađuje nedostatak reakcije svih onih iz redova NVO sektora, medija i lokalnih stručnjaka, koji su nekada svim silama pokušavali da spriječe realizaciju projekata prethodne gradske uprave, od rekonstrukcije gradskog trga, bazena, Doma revolucije, gradskog muzeja, stadiona, gradskih parkinga i sl.

Jasno je da kad su greške tako očigledne i u oblasti uređenja prostora, da je potreba za smjenom opštinske vlasti neophodna", zaključuju iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR