14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milačić: Abazović pokazao da ne odustaje od Đukanovića

Politika

Comments 1

Milačić: Abazović pokazao da ne odustaje od Đukanovića

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Dritan Abazović je glasanjem svoje URE o Zeti pokazao da ne odustaje od Mila Đukanovića, bez obzira da li će saradnju sa DPS-om nastaviti iz pozicije premijera ili iz pozicije poslanika Dritana Abazovića, ocijenio je lider Prave Crne Marko Milačić.

On ističe da je podnošenju nelegitimnog i neustavnog zakona učestvovao i SNP, koji je naknadno, nakon pritiska građana, nevoljno povukao potpis i podršku".

Tvrdi da su Abazović i lider SNP-a Vladimir Joković juče zajedno sa DPS-om glasali za "Đukanovićev Sudski savjet".

"Oni koji uveliko vraćaju DPS, a to su URA i SNP, nemaju pravo da vode državu. Oni koji odbacuju građane Glavnog grada, koji im oduzimaju stečeno pravo glasa na predstojećim izborima, praveći od Zete finansijski problematični, administrativni geto, ne mogu voditi državu u ime tih građana", naveo je Milačić.

On je dodao da ovo nije zakon o formiranju opštine Zeta, već o protjerivanju Zećana sa biračkog spiska u Podgorici.

"Hoće li svaka izborna jedinica u Podgorici u kojoj pobjeđuje neki od konstituenata 30. avgusta biti protjerana iz Podgorice, ako to remeti izborni inžinjering URE i DPS-a? Кriminal koji je stvoren lokalnim izbornim ižinjeringom najbolje ilustruje presuda Ustavnog suda, koji je osudio ovakve postupke, uprkos nesreći što su njihove posledice već napravile nepovratan haos u oduzmanju prava građanima da biraju svoje lokalne samouprave, koja nepravda se produžava svakim danom davno isteklih četvorogodišnjih mandata lokalnih skupština, na čelu sa Glavnim gradom Crne Gore Podgoricom", kaže Milačić.

On je poručio da će Prava Crna Gora uraditi sve i djelovati onako kako treba da se prekine politički, pravni i institucionalni besmisao u koje su, kako je rekao, društvo uveli URA i SNP, sarađujući sa DPS-om "i vraćajući ga u centralne tokove političkog života koje on zloupotrebljava na isti kriminalni, nedemokratski način kao i prethodnih 30 godina".

"Кažnjavanje Zećana zbog njihovog političkog opredjeljenja i oduzimanje im prava glasa na već zakazanim izborima u Podgorici, hitno ubacivanje u neodrživi administrativni geto zvani Opština Zeta, bez odgovarajućih sadržaja i granica opštine, je samo poslednji u nizu primjera takve prevaziđene i među građanima krajnje osuđene politike, koja je započela neustavnim izborom nelegitimne Vlade prije nešto više od 100 dana", zaključio je Milačić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Vala kad tebe vidim i pročitam što zboriš nije mi dobro