18 °

max 19 ° / min 15 °

Utorak

27.09.

19° / 15°

Srijeda

28.09.

20° / 14°

Četvrtak

29.09.

19° / 15°

Petak

30.09.

21° / 15°

Subota

01.10.

18° / 15°

Nedjelja

02.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

03.10.

16° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stara parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje predsjednika države

Politika

Comments 10

Stara parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje predsjednika države

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Parlamentarna većina skupila je 41 potpis podrške Predlogu za pokretanje postupka za utvđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, odnosno postupka za razrješenje predsjednika Crne Gore. Inicijativa je dostavljena predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović.

Vijest je na TVCG potvrdio i poslanik DF-a Jovan Vučurović.

“Predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partije zastupljenih u u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini. Naime poziv nisu dobile partije Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija, i savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje”, navodi se u dokumentu.

Kako se navodi, parlamentarna većina konstatuje da Đukanović tim činom nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića koji je dogovorom parlamentarne većine dobio podršku 41 poslanika da bude mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, a koji je kao predsjednik partije Demos njen predstavnik što je jasna povreda najvišeg pravnog akta.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Baba

Staru većinu zahvatila epidemija Milofrenija sa ozbiljnim poremećajem izazvanim Montenegrofobijom. Nema im lijeka! DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!

Ćervone

I sa ovim papirom mogu samo da se očiste, kao i sa onim od prije neki dan...

Andjela

I ja potpisah listu na Cetinje juce za prava Crnogorskih crkava ! A ove igre losera samo su jedne i smijesne!!Guraju Crnu Goru na dobos da ,,spasi,, Vucic !