15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Ako Đukanović ne proglasi Lekića za mandatara biće odgovoran za ozbiljnu eskalaciju političke krize

Politika

Comments 18

Knežević: Ako Đukanović ne proglasi Lekića za mandatara biće odgovoran za ozbiljnu eskalaciju političke krize

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Stara parlamentarna većina najavljuje da će do kraja mjeseca biti predloženi kandidati za četiri člana Ustavnog suda, prenosi Portal RTCG.

Milan Knežević je kazao da će, ukoliko se predsjednik države Milo Đukanović ne vrati u okvire Ustava i da mandat Miodragu Lekiću, biti odgovoran za ozbiljnu eskalaciju političke krize.

"Dobronamjerno poručujem Đukanoviću da se vrati u granice Ustava i da da mandat Miodragu Lekiću i da omogući nesmetano funkcionisanje društveno-političkog života u Crnoj Gori, ili će biti najodgovorniji za sve ono što se može dešavati u budućnosti, a tiče se ozbiljne političke krize i njene eskalacije", kazao je on.

Poziv Đukanovića u DF-u doživljavaju kao prijetnju. Jedan od lidera to političkog saveza Milan Knežević izjavio je da je upravo DPS od konstituisanja parlamenta onemogućavao izbor članova Ustavnog suda.

- Ustavni sud je potreban kada treba odlučivati o njemu, a nije potreban kada treba da se ide na parlamentarne izbore - naglasio je Knežević za RTCG.

- GP URA će se izjasniti zajedno sa parlamentarnom većinom koja je predložila mandatara, a kada je riječ o inicijativi za smjenu predsjednika Mila Đukanovića i tu ćemo se izjasniti pozitivno - saopštila je za RTCG članica Ustavnog odbora i poslanica GP URA Suada Zoronjić.

I u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) smatraju da je na DPS-u najveća odgovornost zbog krnjeg sastava Ustavnog suda.

- Mi radimo i mislim da ćemo brzo, možda i do kraja mjeseca predložiti četiri kandidata za Ustavni sud. Mislim da bi Đukanoviću bilo bolje da kaže svojim poslanicima da daju doprinos da ih izaberemo - poručio je poslanik SNP-a Dragan Ivanović.

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Trile

Šta bi sa ponovnim suđenjem za terorizam ovom pjesniku? Pitam zbog građana Crne Gore koje o postupku niko ne obavještava.U ovom slučaju zakazalo i pravosuđe i novinari ?Dovodite nas da razmišljamo o tom sličaju kao zabranjenoj temi.

Nikola

@Brano Bozovic a zagov.aju, zatvaramo granice, aerodrom i luke. Nema bježanja, pa što bude. Ko od stra mre za dušu mu prde!

LFC

Zar ovaj nije u Ukrajinu da pomaže njegovu majčicu Rusiju? Kad je izda Crnu Goru zašto ne bi i Rusiju,naravno.