11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa građana sa Cetinja: U 18h kod spomenika vojvodi Mirku, ako nas je i stotina, više valjamo no stotinu hiljada izroda i izdajnika

Politika

Comments 13

Grupa građana sa Cetinja: U 18h kod spomenika vojvodi Mirku, ako nas je i stotina, više valjamo no stotinu hiljada izroda i izdajnika

Autor: Antena M

  • Viber

Grupa građana Cetinja pozvala je sve kojima je, kako kažu, na srcu ova zemlja da se pridruže sinoć dogovorenoj protestnoj šetnji u Podgorici u 18h - od spomenika vojvodi Mirku na Trgu nezavisnosti do Skupštine.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno: 

"Ovih dana reprizira se sramotna Podgorička skupština, nakon koje treba da uslijedi moralna i materijalna bijeda i glad - poput onih nakon 1918. 

Na djelu je nasilno i nezakonito mijenjanje Ustava i gaženje ustavnoga poretka radi svrgavanja najviših državnih organa i predstavnika tih organa, a sve uz pomoć iz inostranstva, tj. Srbije i Rusije, što po Ustavu CG, čl. 360, 361 i 362 podrazumijeva zatvorske kazne do 15 godina.

Mi se ne okupljamo da bismo pazili bilo čija leđa, kako to perfidno žele podmetnuti lažni patrioti koje hrani lična frustracija ili srpski i ruski agenturni fondovi. Okupljamo se da pokažemo da nas ima, da se nećemo predati nasljednicima najmračnije ideologije koja baštini silovanja, ubistva, mučenja i druge zločine ne samo širom regiona no i u Crnoj Gori.

Današnja Podgorička skupština, ukoliko u njoj ostanu predstavnici onih političkih pokreta koji su obnovili crnogorsku državnost, biće sramotnija od one iz 1918. jer u ovoj imamo naše političke predstavnike.

Stoga ih pozivamo da napušte Skupštinu i prestanu davati legitimitet Vučićevoj i Putinovoj agendi te da se pridruže građanima u vaninstitucionalnoj borbi koja nam predstoji. Pozivamo ih da prestanu hraniti laž o neophodnosti institucionalne borbe jer mi naših institucija nemamo. One su zarobljene izdajničkim kadrom Ure, DF-a i Demokrata. 

Vidimo se u Podgorici u 18h, kod spomenika vojvodi Mirku.

Ako nas je i stotina, više valjamo no stotinu hiljada izroda i izdajnika.

Pozivamo Predśednika da raspušti Skupštinu, a političare da nam se pridruže u uličnoj borbi za očuvanje građanskoga mira i ustavnoga poretka."

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

Samo Sila Smrad Satire. Nazalost se bez sile necete oslobodit Cetnicke Okupacije.

Andjela

Opet nista bez Cetinja, Dje su Podgoricani sinoc bili ? Koliko Zecana izadje zbog dinja i pipuna.. E, Podgoricani.....

Jadran

Crnogorski patriotski političari : Na čelo ! Oni koji ne budu tamo, ne trebaju više na izborne liste ! Neće glasa dobiti od Crnogoraca. Btw, ministri iz manjinskih stranaka - da vas vidimo ko ostaje s četnicima !!!