21 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

16° / 14°

Srijeda

15.05.

19° / 14°

Četvrtak

16.05.

23° / 16°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DIK: Vukčević dužan da sazove sjednicu zbog prigovora, a ne proglašenja izbornih rezultata

Politika

Comments 3

DIK: Vukčević dužan da sazove sjednicu zbog prigovora, a ne proglašenja izbornih rezultata

Izvor: CdM

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada  Veselin Vukčević dužan je, u slučaju podnošenja prigovora, da sazove sjednicu kako bi to tijelo donijelo odgovarajući akt u skladu sa Zakonom, ocijenila je Državna izborna komisija (DIK).

DIK je na današnjoj sjednici dala mišljenje i donijela uputstvo po zahtjevu nosioca izborne liste “Evropa SAD! Za Podgoricu”.

DIK je ocijenio da Izborna komisija Glavnog grada, kao kolektivni organ odlučuje na sjednici većinom glasova svih članova, a da je predsjednik Izborne komisije u slučaju podnošenja prigovora dužan sazvati sjednicu kako bi IK donijela odgovarajući akt u skladu sa Zakonom.

“Postupajući po zahtjevu za mišljenje o postupanje predsjednika Izborne komisije Glavnog grada, u vezi proglašenja konačnih rezultata izbora, DIK je odlučila da proslijedi mišljenja koja je u odnosu na isto pitanje dala opštinskim izbornim komisijama Plav i Danilovgrad”, naveli su iz DIK-a.

Povodom identične pravne situacije u Plavu i Danilovgradu, DIK je već dao mišljenje da se mora čekati da se Ustavni sud izjasni po žalbama.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Sa brskuta

Druga fimenzija sto su prigovori neblagovremeno fostavljeni.Prosao orekluzivni rok.E tumace sinoc strucnjaci,samo politicke floskule.Treba kompromis dva vecina dva opozicija i eto dvije trecine,a ne vi se dogovorili i dvije trecine.Malo morgen.A pozivate se na pravo.A ta evropa sad pobjednik izbora

Sa brskuta

@Legenda Tako je ledzend.Opstruirsli su izbor ustavnog suda,a sinoc glegam ocigledno lazu kao imali konsultacije.Da konsultacije vecine od 2020 godine a ne pominju da sadasnja opozicija nije bila konsultovana onjihovim unaprijed pripremljenim kandidatima,za koje ne kazem ga sublosi,ali zar i opozija

Legenda

Nije dužan,čemu miješanje dika u Opštinske izbore,i tu je Evropa sad ulećela pare,Dok se ne oglasi ustavni sud po tačkama žalbe ne mogu se konačni rezultati priznati ko u Nikšiću kada su pokušali progurati uru