26 °

max 32 ° / min 23 °

Nedjelja

23.06.

32° / 23°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

30° / 20°

Srijeda

26.06.

31° / 21°

Četvrtak

27.06.

29° / 19°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Kavački klan je u vrhu Uprave policije

Politika

Comments 11

Abazović: Kavački klan je u vrhu Uprave policije

Izvor: Pobjeda/NovaM

Autor: Antena M

  • Viber

Kavački klan je u vrhu Uprave policije i nadam se da će oni koji su na čelu te organizovane kriminalne grupe na kraju biti procesuirani - kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na televiziji Nova M, komentarišući hapšenja u vrhu Uprave policije, iz Vašingtona, gdje boravi u službenoj posjeti.
 
Nada se, kako je rekao, da je sad građanima jasno sa čim su se suočavali u prethodne dvije i po godine.

"Izuzetno sam ponosan na Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje i zahvalan sam EUROPOL-u što je uspio da otvori komunikaciju", naveo je Abazović.

Mnogo puta je, dodaje, upućivao na to da organizovani kriminal vlada Crnom Gorom.

"Naše javno obećanje da ćemo se toga riješiti se svakim danom ispunjava", rekao je Abazović.

To je grupa koja se, prema njegovim riječima, vrti oko Radoja Zvicera i još jednog čovjeka kome neće otkrivati identitet, a koji je njega tužio.

"Ali ni jedan ni drugi ne bi mogli da dosegnu ove visine da nije bilo političke zaštite režima kiji je pao 2020. godine. Zbog toga smo meta, ne zbog politike, ni ideologije, nego zato što smo raskrinkali jednu od najvećih narko-kartel grupa u Evropi koja funkcioniše uz pomoć policijskih struktura", kazao je Abazović.

Na pitanje osjeća li ličnu odgovornost, s obzirom na to da je osumnjičeni pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, koji je sinoć uhapšen, dobio zahvalnicu za borbu protiv kriminala Abazovića prošle godine, premijer u tehničkom mandatu odgovorio je da "samo osjeća prema građanima Crne Gore".

"Gospodin Knežević je krajem aprila 2022 sproveo ospežnu akciju vođa kavačkog klana, na čijem čelu je bio Slobodan Kašćelan, i zbog toga je dobio zahvalnicu. Tada je pokrenuto ovo što se sada dešava. Da li je neko od tada prikriveno radio, mora snositi odgovornost", kazao je Abazović.

Na pitanje očekuje li ostavke, a uzimajući u obzir da je čelnik UP Zoran Brđanin kazao da to neće učiniti, Abazović je rekao da će sa njim razgovarati u ponedeljak, kao i da je u kontaktu sa ministrom unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filipom Adžićem.

"Mislim da ne treba da izvrćemo teze. Ovo što se dešava u policiji Crne Gore je bolno, ali ovo je vrlo ljekovita stvar. Žao mi je što se ovo ranije nije dešavalo. Žao mi je što smo mi, vrlo mala grupa ljudi, od početka govorili da nam je država u kandžama kriminala, nego su se neki koji se smatrali velikim borcima u borbi protiv organizovanog kriminala pravili anti-kampanju i sada je jasno zašto se to dešavalo", ocijenio je Abazović.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Onogošt

Prvi put da direktno optuži,najbližeg saradnika Adžića u čiju je nadležnost Uprava Policije.

Orlov krš

Što je sa škaljarskim klanom ċiji si ti brat Abaz!?

sam usa

Ovoga ko slusa pomislijo bi da škaljari ne postoje, a ako vec postoje to je neka dobrovoljna organizacija koja je učinila mogo toga za Crnu Goru