11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović sa Volander: Crnogorska evroatlantska politika potvrđena izdvajanjem za odbranu i modernizaciju vojske

Politika

Comments 0

Perović sa Volander: Crnogorska evroatlantska politika potvrđena izdvajanjem za odbranu i modernizaciju vojske

Autor: Antena M

  • Viber

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Krsto Perović, sastao se u Pentagonu sa pomoćnicom sekretara odbrane SAD, dr Selest Volander.

"Tokom sastanka potvrđene su odlične relacije koje postoje između dva ministarstva odbrane, koje karakterišu međusobno uvažavanje, poštovanje i podrška saveznika", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore. 

Volander je, kako je saopšteno, iznijela izuzetno pozitivne ocjene o saradnji sa Ministarstvom odbrane Crne Gore i posvećenost jačanju savezničkih odnosa.

Perović je naglasio da je crnogorska evroatlantska politika potvrđena izdvajanjem za odbranu i modernizaciju vojske, koje je dostiglo zahtijevanih dva odsto BDP.

"Volander je iskazala zahvalnost Crnoj Gori na aktivnoj i konkretnoj pomoći Ukrajini u njenom nastojanju da se odupre i odbrani od agresije na njenu zemlju", navodi se u saopštenju. 

Perović je, navodi se u saopštenju, takođe podvukao značaj strateških odnosa sa SAD i naglasio punu podršku Vlade Crne Gore svim bilateralnim aktivnostima sa najznačajnijim strateškim partnerom.

"U otvorenom i prijateljskom razgovoru, razmotrena su i druga pitanja od zajedničkog interesa u sektoru odbrane i bezbjednosti, kao što su regionalna bezbjednost, rat u Ukrajini, pripreme za predstojeći NATO Samit u Viljnusu i sl.

Državni sekretar Perović se u Ambasadi Crne Gore sastao i sa profesorima sa prestižnog Džons Hopkins Univerziteta u Vašingtonu, Edvardom Džozefom i Davidom Kaninom. U otvorenom razgovoru, razmijenjena su mišljenja o savremenim bezbjednosnim izazovima u svijetu i u regionu", saopšteno je iz Ministrstva odbrane. 

Takođe, Perović se sastao sa delegacijom Atlantskog savjeta u Vašingtonu, predvođenu direktorom za Evropu, Jernom Flekom. Tokom sastanka potvrđena je važnost daljeg napredovanja Crne Gore na njenom evro-atlantskom putu i zadržavanje njene vodeće uloge kao promotera atlantskih vrijednosti u regionu i šire.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR