7 °

max 9 ° / min 3 °

Četvrtak

07.12.

9° / 3°

Petak

08.12.

9° / 2°

Subota

09.12.

9° / 3°

Nedjelja

10.12.

9° / 4°

Ponedjeljak

11.12.

10° / 4°

Utorak

12.12.

12° / 6°

Srijeda

13.12.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović za evroatlantsku vladu, ali i dalje insistira na učešću ZBCG: Niko se ne može unaprijed isključiti iz Vlade

Politika

Comments 24

Milatović za evroatlantsku vladu, ali i dalje insistira na učešću ZBCG: Niko se ne može unaprijed isključiti iz Vlade

Izvor: Pobjeda, Vijesti

Autor: Antena M

  • Viber

Sastanak mandatara Milojka Spajića i predsjednika države Jakova Milatovića o formiranju vlade nije rezultirao bilo kakvim dogovorom, iako je Spajić nakon sastanka javno rekao da je predsjednik države za evroatlantsku vladu, piše Pobjeda.

Dva izvora Pobjede bliska vrhu PES-a saopštila su da Milatović i Spajić nijesu približili stavove, čak i nakon jasnih sugestija koje je predsjednik države dobio tokom boravka u Njujorku.

Milatović je u izjavi za Vijesti kazao da je za njega principijelno neprihvatljivo da bilo koji politički subjekt koji je dobio povjerenje određenog broja građana, pa ni ZBCG, može unaprijed biti isključen iz učešća u vlasti.

BEZ POMAKA

Milatović je tokom sinoćnjeg sastanka u četiri oka mandataru kazao da ,,on neće pozvati poslanice Radinku Ćinćur i Jevrosimu Pejović da podrže vladu niti da daju potpise podrške za predsjednika Skupštine, jer nije njegov posao da sastavlja vladu, nego mandatara“.

- Milatović nije promijenio stav o učešću koalicije ZBCG i pored jasnih poruka zvaničnika SAD. Kategoričan je da vlada treba da bude šira i neće pozvati dvije neposlušne poslanice da promijene mišljenje i podrže ovakav koncept vlade - rekao je izvor Pobjede.

Da su Milatović i Spajić i dalje daleko od dogovora svjedoči i činjenica da Ćinćur i Pejović nijesu još uvijek pozitivno odgovorile na pismo kluba poslanika PES-a kojim se zahtijevaju potpisi podrške za predsjednika Skupštine.

- Rok je bio do subote. I dalje imamo ćorsokak, i daleko smo od dogovora - kategorični su izvori Pobjede.

Spajić je pak sinoć novinarima nakon gotovo trosatnog sastanka saopštio da su se saglasili da buduća izvršna vlast ,,mora ostati na evroatlantskom kursu“.

Sastanak je organizovan u zgradi Predsjedništva, a uslijedio je nakon Milatovićeve nedavne posjete Njujorku i niza sastanaka sa američkim zvaničnicima tokom kojih je upozoren da buduću vladu moraju činiti isključivo proevropske i evroatlantske stranke.

Milatović je, do posjete Njujorku, oštro zagovarao ulazak koalicije „Za budućnost Crne Gore“ u novu izvršnu vlast.

- Saglasni smo da vlada treba da bude evroatlantska. Predsjednik je stava da vlada treba da bude evroatlantska i ja sam se sa tim složio. Za sve ostalo morate pitati njega - rekao je Spajić novinarima nakon sastanka.

Milatović: Neprihvatljivo da bilo koji politički subjekt koji je dobio povjerenje određenog broja građana, pa ni ZBCG, može unaprijed biti isključen iz učešća u vlasti

Milatović, ipak u izjavi za Vijesti nije direktno odgovorio na pitanje da li je saglasan sa stavom da u vladi nema mjesta onima koji ne dijele stav SAD-a u vezi s Rusijom.

“Uz puno uvažavanje gospodina Eskobara, u Njujorku sam imao susrete s više američkih zvaničnika koji su, u hijerarhijskom smislu, na višim pozicijama u njihovoj administraciji, kao što su državni sekretar Blinken, specijalni savjetnik Stejt departmenta Šole i specijalna savjetnica predsjednika SAD za Evropske poslove Slout”, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima zabrinjavajuće je što se dijalog oko formiranja Vlade ne vodi na programskim osnovama, što smatra važnijim od toga koje partije će sačinjavati Vladu.

“Za mene je principijelno neprihvatljivo da bilo koji politički subjekt koji je dobio povjerenje određenog broja građana, pa ni ZBCG, može unaprijed biti isključen iz učešća u vlasti”, rekao je on između ostalog.

Komentari (24)

POŠALJI KOMENTAR

babajaga

Vidi cuda srbocetnici bi htjeli Crnu Goru bez Crnogoraca/DPS i ostali patriota!!! A odgovara ZBCG i rado bi ih etablirali! Zivjela Crna Gora! Zivjeli Crnogorci i svi dobri ljudi kojima je Crna Gora u❤️.

djuradj

Ako osecas simpatiju prema ZBCG onda ih vodi kuci Milatovicu! Sto se tice proevropskoj,slobodarskoj, multietnickoj Crnoj Gori nisu potrebni! Recicu ti zasto, zato sto: CG zeli Slobodnu Crnu Goru gdje ce njeni gradjani zivjet u slozi i gajiti dobrosusjedske odnose bez obzira koje su vjere itd.

sičija

"...u Njujorku sam imao susrete s više američkih zvaničnika koji su, u hijerarhijskom smislu, na višim pozicijama u njihovoj administraciji,.." To hoćeš da kažeš da nije bitno što kaže Eskobar??? Hahaha, šališ se? Mi smo tražili ulazak u NATO i EU, oni su prihvatili naš zahtjev. TAČKA. Koga foliraš?