10 °

max 16 ° / min 10 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 10°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Nastavak izgradnje auto-puta će pomoći da se za Sjever stvori dodatna vrijednost

Politika

Comments 0

Spajić: Nastavak izgradnje auto-puta će pomoći da se za Sjever stvori dodatna vrijednost

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, kako bi na pravi način oslikao razlike među opštinama i način finansiranja istih, jedan je od zaključaka sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore.

Tema sastanka bilo je poboljšanje saradnje između centralne i lokalnih vlasti u cilju ravnomjernog, ali i održivog razvoja zemlje, navodi se u sopštenju iz Vlade Crne Gore.

Premijer Spajić je upoznao sagovornike sa budžetskim planovima za 2024. i strukturnim reformama koje se planiraju u narednom periodu. On je istakao da će nastavak izgradnje auto-puta, koja je planirana već naredne godine, omogućiti bolji regionalni razvoj i pomoći da se za Sjever stvori dodatna vrijednost.

Predstavnici Zajednice opština iskazali su zadovoljstvo početkom rada 44. Vlade i dosadašnjom saradnjom sa ministrima.

Kako su ocijenili, potrebno je inovirati Sporazum o saradnji sa Vladom koji postoji od 2006. i garantuje učešće predstavnika opština u kreiranju javnih politika vezanih za lokalne samouprave, te pristupiti reviziji Strategije regionalnog razvoja do 2027. 

Oni su pozdravili činjenicu odluku da se u Kapitalni budžet uvrste projekti koje je moguće realizovati, ali i ukazali na potrebu monitoringa realizacije kako se ne bi se probijali rokovi na uštrb drugih projekata.

Takođe, ukazali su i to da je kroz Analizu funkcionisanja lokalne samouprave, neophodno sveobuhvatno sagledati uticaj javnih politika i povreda zajemčenih prava opština na finansijsku stabilnost.

Ispred Zajednice opština sastanku su prisustvovali: gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, predsjednici opština Dušan Raičević, Radoš Žugić, Petar Smolović i generalna sekretarka Zajednice Mišela Manojlović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR