15 °

max 15 ° / min 9 °

Ponedjeljak

04.03.

15° / 9°

Utorak

05.03.

14° / 8°

Srijeda

06.03.

14° / 8°

Četvrtak

07.03.

9° / 8°

Petak

08.03.

12° / 7°

Subota

09.03.

11° / 7°

Nedjelja

10.03.

12° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Vlada ignoriše potrebu da se uspostavi dijalog o koordinaciji vanjske politike

Izvor: Antena M

Politika

Comments 9

Milatović: Vlada ignoriše potrebu da se uspostavi dijalog o koordinaciji vanjske politike

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada ignoriše potrebu za uspostavljanjem dijaloga o koordinaciji vanjske politike, a prevashodno pitanje popunjavanja diplomatske mreže, rekao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović. 

Milatović je novinarima, nakon svečanosti povodom 20 godina rada institucije Ombudsmana, rekao da je Kabinet predsjednika početkom novembra poslao dopis Vladi jer je želio da se pokrenu vanjsko-političke konsultacije.

“I pored naše upornosti, čini mi se da Vlada trenutno ignoriše potrebu da se uspostavi formalan i civilizovan dijalog o koordinaciji vanjske politike, a prije svega da se otvore pitanja koja se tiču popunjavanja naše diplomatske mreže koja je, kao što znate, poprilično prazna”, kazao je Milatović. 

On je rekao da Crna Gora na mnogim važnim međunarodnim adresama nema ambasadore i da je to veoma važno i hitno pitanje koje se mora zajednički otvoriti i dogovoriti.

Milatović je naveo da Vlada predlaže ambasadore, nakon čega mišljenja daju nadležni odbor Skupštine i predsjednik države.

“To je važno pitanje o kojem treba da se dogovorimo. Jedan poziv Vladi i svim akterima u tom procesu da dođu na vanjskopolitičke konsultacije na koje su uredno pozvani od predsjednika države”, kazao je Milatović apelujući na Vladu da pokaže ozbiljnost i odgovornost u odnosu na to pitanje.

Upitan da li to znači da se nije dobro krenulo u komunikaciji između Vlade i predsjednika on je kazao da je to pitanje za Vladu.

"Predsjednik je više puta uredno pozivao na konsultacije. Zbog čega se one još nijesu desile, pretpostavljam da to još uvijek nije Vladi prioritet”, naveo je Milatović. 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Umislio da je Vucic. Hoce da se vanustavno pita za sve u CG. Mnogi zaboravljaju njegovu ulogu u Belvederskim desavanjima. Tada je jasno pokazao ko je i sto je.

Matija

"Slučajni" je počeo kao Abazović. Nema drugog posla nego da nekoga i nešto ruši. Jop malo će početi da hapsi jer ga nijesu odmah poslušali.

Mila K

Čitati nick "dalabu" na cg informeru. Jacob-štetočinka sama sebe reklamira. Ako je to access u cb cg, ugasiti cb cg da nikad IR ne uništi tu ozbiljnu instituciju, kao što je namjerila. Dosta je kre***anja sa ozbiljnim institucijama. CG muškarci moraju poštovati svoje porodice.