23 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

22° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović: Neće biti mjesta za politički uticaj, Novović će imati presudan uticaj na izbor tima s kojim želi da sarađuje

Politika

Comments 5

Šaranović: Neće biti mjesta za politički uticaj, Novović će imati presudan uticaj na izbor tima s kojim želi da sarađuje

Autor: Antena M

  • Viber

Kao jedan od onih koji insistira na jačanju pravne države i poštovanju zakonitosti, potvrđujem i podržavam stavove Specijalnog državnog tužilaštva, koji su utemeljeni na čvrstim zakonskim osnovama, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

"Rad i dostignuća tima Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, u koordinaciji s Upravom policije i njenim Specijalnim policijskim odjeljenjem, predstavljaju uzor kako se s odvažnošću i hrabrošću može i treba boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova snažno stoji na raspolaganju Specijalnom tužilaštvu i Glavnom specijalnom tužiocu u svim aspektima - bilo da je riječ o kadrovskoj, logističkoj ili tehničkoj podršci. Ova saradnja odražava našu zajedničku posvećenost vladavini prava i efikasnom suzbijanju kriminala", navodi ministar.

Ističe i naglašava, da je svako imenovanje, razrješenje ili postavljenje unutar Ministarstva unutrašnjih poslova vođeno isključivo zakonskim principima, uz najviše standarde profesionalizma, stručnosti i etičnosti.

"Neće biti mjesta za politički uticaj ili miješanje u ove procese, kako bi se osigurala nepristrasnost i integritet u svim našim postupanjima.

Gospodin Novović, kao ključna figura u ovom procesu borbe protiv organizovanog kriminala, imaće presudan uticaj na izbor tima s kojim želi sarađivati, a Ministarstvo unutrašnjih poslova će osigurati sve potrebne resurse za njihov rad. Naša posvećenost transparentnosti, pravdi i efikasnosti ostaje neupitna, kao temelj na kojem gradimo sigurniju i pravedniju budućnost za sve naše građane", zaključuje Šaranović.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

Ljudi moji, on je izdao naredbu vojsci, da li ste culi to?! On je izdao naredbu! E placi voljena zemljo

momo

Dobro. Tako treba, ako održiš riječ. No se bojim, živ nijesam.

basisiguran

Ko kaže da je Novoviću fotelja sigurna?Katnić je bio gigantski kalibar za njega pa što se desi. Novović najbolje zna kako je došao tako može i otić. PR nagrada iz State Departmenta pored onih Afričkuh zemalja mu ništa nije trebala.