24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strujić Harbić: Povučene diskriminatorske izmjene Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti

Politika

Comments 2

Strujić Harbić: Povučene diskriminatorske izmjene Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti

Autor: Antena M

  • Viber

Nepravedni i diskriminatorski prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, kojim se ljudi dijele po neprihvatljivim osnovama, povučen je iz skupštinske procedure, saopštila je poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić Harbić.

"To je rezultat pritiska porodica žrtava rata koje su ovim zakonom trebale biti diskriminisane, NVO sektora, Bošnjačkog vijeća u CG, javnosti, poslanika BS i još jednog dijela poslanika drugih političkih partija", kaže Strujić Harbić.

Poručuje da država Crna Gora ne smije dijeliti ljude po naciji, vjeri i ideologiji.

"Hvala porodicama na razumijevanju, istrajnosti i civiliziranoj reakciji, hvala NVO sektoru, posebno uvaženoj Tei Gorjanc Prelević, hvala Bošnjačkom vijeću i hvala onom dijelu crnogorske javnosti koji ne pristaje na Crnu Goru podijeljenu po necivilizacijskim aršinima", navela je Strujić Harbić na Tviteru.

Akcija za ljudska prava i Udruženje "Štrpci - Protiv zaborava” održali su protest ispred Skupštine, pod nazivom "Za sve civilne žrtve rata" na kom su pozvali poslanike da ne glasaju za amandmane na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, koje su podnijeli poslanici Slaven Radunović (Nova srpska demokratija - NSD) i Momčilo Leković (Demokrate).

Učesnici protesta nosili su transparente "Ne dijelite žrtve na naš račun", "Zašo nas dijelite", "Đe će vam duša", "Budite ljudi, ne samo političari", "Još smo u vozu", "A šta je sa nestalima na Kosovu", javlja RTCG.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Pljevljak

@ Prosto mi je nejasno Kenana Strjić, koga ona zastupa, Pljevljake ne zastupa, Pljevljake Bošnjake sa svojim izjavama još manje očigledno je prisutno zastupanje sebe i svoje šire porodice.

miki

Nikakve podjele nije su potrebne Građanskoj Crnoj Gori da je VJEČNA samo kao gradjanska.