23 °

max 23 ° / min 11 °

Subota

11.05.

23° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

19° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Četvrtak

16.05.

22° / 17°

Petak

17.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministri u Rimu: Italija snažno podržava reformske procese u Crnoj Gori

Politika

Comments 0

Ministri u Rimu: Italija snažno podržava reformske procese u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i ministar pravde Andrej Milović učestvovali su u Rimu na radnom ručku čiji je domaćin bio potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Italije Antonio Tajani, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Mateom Pjantedozijem i ministrom pravde Karlom Nordijem, a prisustvovali su i predsjednik italijanske Nacionalne agencije za antikorupciju (ANAC) Đuzepe Busia, državni tužilac za borbu protiv mafije Đovani Melilo, kao i komandant Finansijske policije Andrea de Đenaro.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz MVP, izrazili zadovoljstvo napretkom koji je Crna Gora postigla u prethodnom periodu kompletiranjem sastava Ustavnog suda i Sudskog savjeta, kao i izglasavanjem vrhovnog državnog tužioca, ali imenovanjem glavnog pregovarača.

Time su, kako su istakli, stvoreni uslovi za novi zamah u reformskom procesu, koji će omogućiti kvalitetnu i brzu implementaciju reformi u brojnim oblastima, posebno kada je riječ o unaprjeđenju vladavine prava i borbi protiv korupcije, kao i doprinijeti bržem okončanju pregovaračkog procesa sa EU.

“Italijanski ministri istakli su da Crna Gora može računati na punu pomoć Italije na reformskom putu, te dodali da postoji spremnost da se podijele znanja i iskustva koja bi značajno unaprijedila
kvalitet reformi”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kada je riječ o pregovaračkom procesu, dodali su da će Italija nastaviti da pruža snažnu podršku našoj zemlji, posebno kada je riječ o poglavljima 23. i 24, te izrazili uvjerenje da će Crna Gora postati prva naredna članica Unije.

“Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i Italija njeguju prijateljske, sadržajne i istorijski bliske veze, koje će se u narednom periodu dodatno produbiti jačanjem saradnje u oblastima od obostranog značaja”, dodaje se.

Na toj liniji, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i njegov italijanski kolega Mateo Pjantedozi potpisali su danas Operativni protokol za borbu protiv droge, koji će dodatno ojačati saradnju crnogorskih i italijanskih organa u suzbijanju krijumčarenja i trgovine narkoticima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR