14 °

max 15 ° / min 9 °

Ponedjeljak

04.03.

15° / 9°

Utorak

05.03.

14° / 8°

Srijeda

06.03.

13° / 8°

Četvrtak

07.03.

11° / 7°

Petak

08.03.

13° / 6°

Subota

09.03.

13° / 7°

Nedjelja

10.03.

13° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kabinet Milatovića: Milović je obmanuo javnost

Politika

Comments 6

Kabinet Milatovića: Milović je obmanuo javnost

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar pravde Andrej Milović je obmanuo javnost tvrdeći da je, navodno, predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, od njega tražio da „revidira odluku“ tj. negativno mišljenje po molbi za pomilovanje sveštenika „koji je činio krivična djela“, saopštila je Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore.

Reagovanje prenosimo integralno: 

"U konkretnom slučaju, obraćanje Ministarstvu pravde, od strane Službe predsjednika, bilo je i sadržinski i suštinski usmjereno na razjašnjenje spornih činjenica koje su dostavljene u predlogu Ministarstva pravde, a ne na promjenu mišljenja ministra – jer ona i nije potrebna da bi Predsjednik donio odluku.

Napominjemo da, shodno Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, Predsjednik Crne Gore ima diskreciono ovlašćenje u pogledu odlučivanja o molbama za pomilovanje, te da je mišljenje ministra pravde, u tom pogledu, pravno neobavezujuće.

Razmatrajući dostavljene spise predmeta, ovlašćeni službenik Službe Predsjednika uočio je da predlog Ministarstva pravde ne sadrži određene podatke koji su obavezni dio sadržine predloga, u skladu sa članom 13 Zakona o pomilovanju.

S tim u vezi, službenim putem, aktom broj 021/23-1705/2-03, od Ministarstva pravde traženo je da se činjenično razjasni ova pravna situacija, bez bilo kakvog zahtjeva koji se tiče promjene stava ministra pravde o tome da li ili ne treba dati pomilovanje.

Sve prethodno navedeno lako je utvrditi na osnovu uvida u dokumentaciju u konkretnom predmetu.

Imajući u vidu da je sam predmet sadržao nedostatke koji do danas nijesu uklonjeni, on nije ni bio predmet odlučivanja Predsjednika Milatovića."

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

sorry,,gospodine Milatovicu..vi imate pravo..nekog dugorocnog zatvorenika..koji se primjerno ponasao u zatvoru..da ga pomilujete..a ne friskog..jel tako..?

Miro

Mislim, al’ ono stvarno, nevjerovatno?!?

Radivoje

A presjednica Finske zbog slicnog fino podnese ostavku. No, za to treba imati, morala.