18 °

max 18 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI “21.maj”: Organizatori večerašnjeg "spaljivanja karnevala" slika su jedne besramne lokalne vlasti i na ovaj način prizivaju javni linč slobodne i kritičke misli u Crnoj Gori

Politika

Comments 4

GI “21.maj”: Organizatori večerašnjeg "spaljivanja karnevala" slika su jedne besramne lokalne vlasti i na ovaj način prizivaju javni linč slobodne i kritičke misli u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Dani Mimoze u Herceg Novom su potpuno kompromitovani sa najavljenim spaljivanjem lutke koja predstavlja poznatog crnogorskog književnika Andreja Nikolaidisa. Organizatori večerašnjeg "spaljivanja karnevala" osim što su slika jedne besramne lokalne vlasti na ovaj način prizivaju javni linč slobodne i kritičke misli u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju GI "21.maj".

Podsjećamo crnogorsku javnost da vlast u Herceg Novom vrši bizarna velikosrpska agentura na čelu sa Demokratama i uz podršku tzv. Novske liste i ostataka DF-a. Ideja da je "najkrupniji hercegnovski problem" jedan od najboljih crnogorskih i regionalnih pisaca i dobitnik evropskih literarnih nagrada i naš uvaženi član može da bude samo proizvod bolesnog političkog uma ogrezlog u inferiornom neočetničkom šovinizmu i klerikalnoj zatucanosti.

Ovim putem želimo da poručimo bijednim akterima i nalogodavcima ovakve karnevalske mizerije da dobro razmisle kako će se završiti njihova “ideološka misija" u Crnoj Gori. Za razliku od Andreja Nikolaidisa koji je pisac, kolumnista i društveni aktivista do kraja posvećen građanskoj,  antifašističkoj i evropskoj Crnoj Gori, lokalni hercegnovski mrzitelji uz njihove pokrovitelje iz marionetskih političkih brloga završiće na smetlištu tzv. srpskog sveta, baš kao i njihovi politički preci ogrezli u saradnji sa okupatorima tokom Drugog svjetskog rata, zaključuje se u saopštenju GI “21.maj” koje potpisuju predsjednik Savjeta Miodrag Živković i Izvršni koordinator Rade Bojović.

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Tako je,uzasne stvari se desavaju danas,agresija snaga koje se lazno predstavljaju kao progresivne i proevropske svakodnevno izbljuju po neku svinjariju koja mirise na fasizam,drustvo mora da reaguje.

opusamen9656831433

Toliko o "demokratiji" vođe iz Balabana... Đe god su oni na bilo koji način činioci vlasti tu je šovinizam, unitarizam, srbofilstvo, komleksi inferiornosti, krađa istorije, laganje, licemjerstvo, formalna nedefinisanost ispod koje se krije nekultivisanost, ništavnost njihovog poimanja ljudske časti.

Alex

Osudujem ovo ,ali je trebalo osuditi i spaljivanje Vesne Perovic ,svojevremeno u Kotor