15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čelanović: Nadam se da će Vraneš biti adekvatno sankcionisan

Politika

Comments 0

Čelanović: Nadam se da će Vraneš biti adekvatno sankcionisan

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo predmet protiv predsjednika opštine Darija Vraneša zbog organizovanja svečane akademije kojom je obilježen Dan državnosti Srbije, jedan od podnosilaca prijave generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović kaže da je to i očekivao.

"Prihvatanje krivične prijave je logičan slijed događaja jer su dokazi evidentni - bila je javno organizovana proslava Dana državnosti druge države od strane Opštine Pljevlja. Tako da je to očigledno preršen zakon ali i Ustav Crne Gore", navodi Čelanović za Antenu M.

Ne bi, kaže, da prejudicira ishod postupka. Ne želi da, na bilo koji način, komentariše rad tužilaštva.

"Nadam se da će dobiti epilog kakav zaslužuje i da će Vraneš biti adekvatno sankcionisan zbog kršenja zakona", ističe Čelanović.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet protiv predsjednika opštine Darija Vraneša zbog organizovanja svečane akademije kojom je obilježen Dan državnosti Srbije.

Ta reakcija ODT-a uslijedila je nakon što su predstavnici SD, SDP, Liberalne partije i advokat Bojan Vujović podnijeli krivičnu prijavu protiv Vraneša tvrdeći da prvi čovjek Pljevalja događajem u Centru za kulturu 14. februara prekršio i zakone i Ustav Crne Gore, te da je njegov cilj da grad stavi ,,pod djelimični ili potpuni suverenitet Republike Srbije“, te da je time prekršio i zakone i Ustav Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR