12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković Kuč: Očekivano da Abazović utekne od glasanja za smjenu svoga idejnog blizanca

Politika

Comments 1

Vuković Kuč: Očekivano da Abazović utekne od glasanja za smjenu svoga idejnog blizanca

Autor: Antena M

  • Viber

Neizjašnjavanje lidera URE Dritana Abazovića o smjeni predsjednika Andrije Mandića, na sjednici Skupštine na kojoj se glasalo o inicijativi DPS-a za razrješenje šefa parlamenta, poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč vidi kao očekivan potez, kako kaže, samoproglašenoga lidera opozicije bez cenzusa i potpisivača Temeljnog ugovora, veleizdajničkog akta.

"To je mogao učiniti samo politički sklop Andrije Mandića, Abazovićevog ideološkoga pandana. Isti su im naredbodavci, pa je bilo očekivano da Dritan Abazović utekne od glasanja za smjenu svoga idejnog blizanca, čovjeka za interese čije je politike Abazović veliku političku perspektivu i premijersku poziciju bagatelisao i zamijenio pozicijom političke tračare koja nas sa kokicama i bez njih svakodnevno zabavlja svojim performansima", navodi ona i dodaje:

"Najgore od svega, zbog služenja nacionalističkoj politici “srpskog sveta”, pristao je na status irelevantnog političara koji je svojom samovoljom i očaranošću desnom ideologijom ugasio sopstvenu partiju". 

Vuković Kuč kaže da u vlasti danas nema tona građanske politike.

"Ali imamo i tzv. opoziciju, koja je sva u znaku pitomaca Marka Dakovića, kako je znalački, istorijski i politički, Dragutin Papović nazvao Andriju Mandića, Marka Kovačevića, Darija Vraneša, ali i Dritana Abazovića, Spajića i Milatovića. Daković onomad iz Beograda, a Spajić i Milatović iz Singapura i Londona lupaju na Crnu Goru žig zabrana “fantastičnog srpskoga sveta”. Dritan Abazović je iskorišteni štih u rukama balkanskih šovinista koji traju i opstaju, dok on nema kapaciteta za to, jer nema birače, jednom ih je prevario, ali više ne može", zaključila je Vuković Kuč u izjavi za Antenu M.

Poslanica GP URA Ana Novaković Đurović najavila je, nekoliko dana prije sjednice Skupštine na kojoj se raspravljalo o smjeni predsjednika parlamenta Andrije Mandića, da će ta stranka podržati inicijativu DPS-a za smjenu Mandića.

Da će biti tako potvrdio je i poslanik URE Filip Adžić koji je tokom skupštinske rasprave kazao da nemaju dilemu za smjenu Mandića. On je, između ostalog, rekao da "Mandić forsira teme koje produbljuju podjele”.

U trenutku prozivke za preuzimanje glasačkog listića za tajno glasanje u skupštinskoj sali nije, međutim, bilo lidera URE Dritana Abazovića.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Miogost

Karikaturalni političari , poput Abazovića ,Milačića , Dajkovića 'velikim dijelom i Bečić , već su potrošili svoje političke karijere, od nekog značajnijeg uticaja.