11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jakić: Stalno pokušavaju na razne načine da ospore našu vlast u Šavniku

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 1

Jakić: Stalno pokušavaju na razne načine da ospore našu vlast u Šavniku

Autor: Antena M

  • Viber

Predjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić rekao je gostujući na TV E da je priča o prinudnoj upravi počela još prije godinu, te da se poslije toga krenulo u jednom drugom pravcu, a to su izmjene Zakona o lokalnoj samopravi koji je takođe bio jedan potpuno neustavan zakon.

“Kao što vidjeli, iz dva puta predat je u Skupštinsku proceduru Zakon o izmjenama biračkog spiska, da bi danas opet se vratili na te neke početne pozicije uvođenja prinudne uprave, što je zaista potpuno mimo izmjena. Ustav decidno propisuje uslove kada se može uvesti prinudna uprava u jednom gradu. To je jedino kada lokalni parlament ne zasijeda duže od šest mjeseci i ne obavlja svoju funkciju, takođe je to razrađeno kroz Zakon o lokalnoj samopravi gdje se takođe kaže da je to jedan od osnovnih razloga, pored neispunjavanja drugih zakonskih obaveza lokalne uprave, i da resorno ministarstvo može predložiti vladi uvođenje prinudne uprave”,  kazao je Jakić i dodao da to u Šavniku nije slučaj i da ovo predstavlja licemjerno ponašanje političke konkurencije koja je čitavo vrijeme predstavljala i danas predstavlja da se to sve dešava kako bi oni spriječili politički inženjering koji je pokušala da sprovede njegova partija.

Jakić se osvrnuo na izbore u Šavniku koji na dva biračka mjesta još nijesu završeni.

“Naša politička konkurencija ne dozvoljava, odnosno njihovi predstavnici u Oštinskoj izbornoj komisiji, da se nastave izbori na tim mjestima. Naša partija je preko 60 puta tražila od DIK da dijeluje u tom pravcu, a DIK je oko 120 puta naložila Opštinskoj izbornoj komisiji, da raspiše izbore u toj opštini”.

On je dodao da i ako u DIK predstavnici istih tih političkih partija glasaju da se nastave izbori, na lokalnom nivou oni opstruiraju rad i ne može se doći u situaciju da se izbori zakažu kako bi se konačno završili i kako bi na taj način relaksirali rad lokalne uprave.

“Svugdje u svijetu je intencija opozicije da izađe na izbore, da se prije dođe do vanrednih izbora ili u gradu ili u državi. Jedino u tom slučaju imamo paradoks da u Šavniku opozicija ne želi da izađe na lokalne izbore svjesna svog izbornog učinka“, jasan je Jakić.

Prema njegovom mišljenju suština je u pokušaju izbornog inženjeringa.

“Nosilac liste je demokrata koji se danas najviše zalažu za prinudnu upravu i za rješavanje ovoga pitanja se prepisao 5.5.2022. Znači neposredno pred lokalne izbore.

Takođe na njihovoj listi se nalaze lica koja su prvi put prepisana u Šavnik. Ognjen Žugić 15.9.2022. Mirjana Kandić 26.5.2022., Milja Rajković 12.9.2022. Pričamo o nosiocima liste i licima koja su nalazila na listi. Takođe nosilac liste “Za budućnost Šavnika” prvi put je prepisan u Šavnik 14.1.2022. On nikada do tada nije glasao u Šavniku”, precizan je bio Jakić u emisiji “Na kraju dana”.

Cilj je nekih političkih subjekata, kako kaže Jakić, destabilizacija Crne Gore i njenog evropskog puta.

“Neko bi od Šavnika da napravi grad u kome se spaljuju lutke sa likom pisaca, da bi htio da napravi grad u kome se leleče za Turcima, grad u kome se slave praznici drugih država, grad u kome rukovodstvo ide u Beograd, da ljubi ruke tamošnjem rukovodstvu. Siguran sam da to se neće desiti, građani Šavnika su to prepoznali, dali jasnu podršku za našu politiku i mogu biti sigurni da ćemo istrajati u ovome”. 

Za poruku američkog specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Ekobara je kazao da je potpuno očekivana.

“Izuzetno, izuzetno značajno u ovom političkom trenutku je da se zaista pokaže da ono što smo i govorili u prethodnom periodu, vezano za izbor Andrije Mandića, da će biti zaista kamen o vratu na evropskom putu Crne Gore. To se sada pokazuje kao tačno. Kako vrijeme bude odmicalo, čini mi se da će to biti sve veći problem. Očekujem da se i drugi predstavnici međunarodne zajednice oglase po tom pitanju i da konačno shvatimo da nema evropskog puta bez ozbiljne politike, a da ozbiljne politike vladi Crne Gore nema bez Demokratske partije socijalista”, jasan je predsjednik Opštine Šavnik.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR