12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Berane: Kriza vlasti sa državnog preliva se i na lokalni nivo, jedino rješenje vraćanje mandata građanima

Politika

Comments 0

DPS Berane: Kriza vlasti sa državnog preliva se i na lokalni nivo, jedino rješenje vraćanje mandata građanima

Autor: Antena M

  • Viber

Već duži vremenski period naši odbornici ukazuju na neodgovoran i nefunkcionalan rad lokalne uprave. Danas su se, po ko zna koji put, potvrdila naša upozorenja da je lični i partijski interes konstituenata lokalne vlasti ispred interesa građana Berana, saopšteno je iz kluba odbornika DPS Berane.

Kako navode za danas zakazanu sjednicu Skupštine opštine Berane, na kojoj se trebalo raspravljati po više tačaka Dnevnog reda, od značaja za funkcionisanje ustanova i preduzeća, čiji je osnivač Opština Berane, nije bilo kvoruma.

"Odbornici vladajuće većine očigledno svoje nezadovoljstvo manifestuju kroz bojkot većine čiji su dio. U susret rotaciji na mjestu predsjednika Opštine Berane, kako je to predviđeno koalicionim dogovorom parlamentarne većine, pojedini partijski subjekti, izazivanjem krize vlasti, pokušavaju da ostvare partijski profit, ne mareći za funkcionalnost institucija kojim upravljaju", piše u saopštenju.

Kažu da nakon dešavanja na državnom nivou, kriza vlasti se preliva i na lokalni nivo, te trenutno u našoj državi eskalira institucionalna kriza na svim nivoima.

"Stoga smatramo da je jedino ispravno rješenje vraćanje mandata građanima i davanje prilike da se oni odrede, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou prema svim političkim subjektima po zasluzi", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR