16 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Nacionalnom savjetu za borbu protiv korupcije nema mjesta za v.d. direktora Uprave policije

Izvor: Vlada CG

Politika

Comments 2

U Nacionalnom savjetu za borbu protiv korupcije nema mjesta za v.d. direktora Uprave policije

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore je, na juče održanoj 21. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, razmotrila više kadrovskih pitanja i odlučila da donese Rješenje o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika, članova i sekretara Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Savjetom će predsjedavati potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica, a zamjenik će mu biti ministar pravde Andrej Milović. 

Savjet broji još 23 člana sa sekretarom, ali među njima nije se našlo mjesta za upravo izabranog v.d. direktora Uprave policije Aleksandra Radovića!?

Proteklih dana Spajićeva se vlada našla na žestokom iskušenju, padale se optužbe za kršenje zakona, Ustava, akata, baš povodom novog v.d. direktora Uprave policije, a narednog dana za njega nije predviđena stolica u Nacionalnom savjetu za borbu protiv korupcije!?

Podsjetimo, po volji ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića bio je kandidat Lazar Šćepanović, za koga je izjavio da je napravio razliku u odnosu na ostale prijavljene, te da je poligraf prošao bez ijednog lažnog odgovora.

Premijer je, pak, preferirao, kandidata Aleksandra Radovića, za koga se navodi da je vlasnik najbolje stručne i profesionalne biografije, kao i da je prešao put od pozornika do najviših instanci u policiji. 

Odlukom Vlade naimenovan je Radović, a ministar Šaranović najavio je podizanje tužbe pred Upravnim sudom zbog kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, ne zeleći da se izjasni ko je taj ko je prekršio Ustav i Zakon.

Ogorčena bitka za bezbjednosni sektor se nastavlja i u noj učestvuju sve stranke okupljene oko parlamentarne većine, ali pored imena iz različitih oblasti, NVO sektora, članova vlade, direktora agencija, nosilaca sudijskih i tužilačkih toga, u Savjetu će biti i ministar sporta Dragoslav Šćekić kao i poljoprivrede Vladimir Joković, ali ne i novoizabrani vršilac dužnosti direktora Uprave policije.

Šaranović je sinoć najavio da će vrlo brzo, možda i u ponedjeljak, raspisati javni konkurs za direktora UP u punom mandatu. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Srećko

Nema predstavnika Drzavne revizorske institucije? Strah od izvjestaja DRI

Miroslav

A miči Spajiću više ovog Šaranovića da počinemo. Ovo je konfliktna ličnost, nedorasla funkciji. Od njegovog inata treba mi gradjani da ispaštamo.