21 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CEP: Popadija Danica Crnogorčević još jedan pion u akcijama protiv Crne Gore

Izvor: CEP

Politika

Comments 0

CEP: Popadija Danica Crnogorčević još jedan pion u akcijama protiv Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Interpretatorka ”srpskog sveta” Danica Crnogorčević je održala "koncert "u Beranama, a u njenom opusu našla se i, blago rečeno - i neka neobavezna narodska pjesma, koja nema veze sa zvaničnim crnogorskom himnom, a ta "epska" pojka se zvala nekad "Oj junaštvo svijetla zoro", poručuju iz Crnogorske evropske partije (CEP)

"To nema veze sa zvaničnom crnogorskom himnom, a podsjećam javnost da je do 1918. bila nezvanična himna "Ubavoj nam Crnoj Gori". Ali nikad pravno zvanična, ističemo, ali de facto da", poručuje član Glavnog odbora i Predśedništva CEP i predśednik OO CEP Cetinje,Danilo Brajović.

Na dalje, ovo što slijedi u tekstu su stihovi iz "pesme" - Himna Srbije".

"Kraljevinu srpsku brani,

petvekovne BORBE plod,

srpskog Kralja Boze hrani,

moli Ti se srpski rod"

Da ne rečem - duševna, popadijsko - velikosrpska "umjetnice" (interpretarorkoffalisifikata) pošto se po sred Crne Gore sprdaš sa Himnom Crne Gore (to je, inače krivično djelo) "menjajući reči", da li je tvoja država spremna da našoj stvarnoj estradnoj umjetnici i patriotkinji Crne Gore i Crnogorki, Jadranki Barjaktarević ukine zabranu ulaska (zna se đe) a koja joj je dodijeljena jer je otpjevala jednu slobodom duha dopuštenu i normalnu adaptaciju stiha - "Da li će se ikad sresti tvoja noć i moja zora", dakle, da joj dozvoli ulazak u Srbiju ako "otpeva" istinu o himni Srbije, i "izmeni" samo jedan "stihić":

"Petvekovnog

ropstva plod".

Kako bi ti zazvučalo?

Tebi "super" i "top", bilo bi "fensi", u to ne sumnjam.

Napomena za skrnavitelje ustavne i zakonske crnogorskse himne je sljedeća: Neka popadija Danica Crnogorčević, zajedno sa onima koji je promovišu u Beranama, oće da bude ,"estradna duhovna, umjetnica", ali znamo ona je još jedan pion u akcijama protiv Crne Gore. Neka se zna, to moralmo, patroioski i politički odbijamo kao gadost da ta skupina može predstavljati Crnu Goru. Nikad dok je CEP-a na braniku Crne Gore.

Takva projekcija Crne Gore je negacija iskonske Crne Gore. To nije naš svijet, obzor, uvjerenje, put.

Evo kako ovaj slučaj, što pojašnjava istoričar i pravnik, predśednik CEP, Novak Adžić a što je ujedno i stav CEP:

"Počinjeno je krivično djelo, predvidjeno članom 198 KZ CG i izrvršena povreda ugleda Crne Gore zbog čega počinitelji tog krivičnog djela treba da krivično-pravno odgovaraju. Himnu su izložili poruzi, sto je nedopustivo i zabranjeno i za to je predviđena krivična sankcija u vidu novčane ili zatvorske kazne u trajanju do jedne godine. Drzavno Tuzilastvo Crne Gore treba ex offo da pokrene postupak protiv izvršioca tog krivičnog djela- izlaganje poruzi državnog simbola CG - Himne CG i pozivamo da se to uradi.

U svakom slučaju vezano za ovaj slučaj CEP ce podnijeti krivičnu prijavu protiv onih lica i subjekata koji su to uradili. Skrnavljenje državnih simbola Crne Gore, među kojima je i himna, je nezakonito i kažnjivo i da bi se zaštitila CG to treba uraditi-procesuiratil počinioce tog krivičnog djela, odnosno, nedjela i neprijateljskog akta protiv države Crne Gore.

Ako se ne procesuiraju, pravosudno i kazne počinitelji, to će postati praksa i time se ruši i unižava Crna Gora, a to nećemo dopustiti.

Nadležni drzavni organi moraju sprovoditi zakone Crne Gore i braniti drzavu. Ako se to ne radi, u suprotnom to je kolaboracija i renegatstvo"

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR