12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Nikšić: U Službi zaštite i spašavanja rade hrabri i izuzetni profesionalci, odbornik Vukotić najbolji primjer političkog zapošljavanja

Politika

Comments 0

DPS Nikšić: U Službi zaštite i spašavanja rade hrabri i izuzetni profesionalci, odbornik Vukotić najbolji primjer političkog zapošljavanja

Autor: Antena M

  • Viber

Na sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja je održana u petak, odbornik vlasti Nikola Vukotić, iznio je skandalozne tvrdnje da su zaposleni u Službi zaštite i spašavanja u prethodnom periodu dovođeni s ulice, bez stručnih kompetencija i da su zbog njihove nestručnosti bili ugroženi ljudski životi, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić. 

"Gospodin Vukotić, ma kakva mu namjera bila, a nama je očigledna, htio je omalovažiti rad Službe zaštite i spasavanja u prethodnom periodu, kao i ranijih rukovodilaca, a sve kako bi na pijedestal izdigao svog partijskog kolegu i iskazao mu zahvalnost.

Podsjećamo javnost da u ovoj službi godinama rade izuzetni profesionalci, koji osim svih potrebnih kvalifikacija za ovaj posao, imaju one najbitnije, a to su humanost, ljudskost i hrabrost. Građani Nikšića, i ne samo Nikšića, svjedoci su brojnih intervencija pripadnika ove službe.

A sada pitamo odbornika Vukotića da li blaćenjem prethodnog komandira želi ovom aktuelnom zahvaliti na zaposlenju brata, koji inače ima zasnovan radni odnos u drugoj firmi, a u Službi zaštite i spasavanja, po ko zna kakvom ugovoru, obavlja poslove i prima platu", navodi se u saopštenju. 

Pitamo Vukotića da li je njegov brat, inače iz poljoprivredne struke, stručnjak za spasilačke intervencije, pošto ostali po njegovim riječima nijesu, dodaju iz nikšićkog DPS-a. 

"U slučaju gospodina Vukotića najbolje se oslikava svo besprizorno političko i rodbinsko zapošljavanje aktuelne vlasti, jer je i sam uhljebljen u Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, a brat mimo redovnog posla dobija ugovor u Službi zaštite i spašavanja Opštine Nikšić.

Takođe, ovih dana u istoj službi izmijenjena je sistematizacija, za koju je saglasnost potpisao predsjednik Opštine Marko Kovačević, a sve kako bi se napravilo mjesto za još jednu “ekspertkinju u oblasti zaštite i spasavanja”, inače suprugu jednog od aktuelnih direktora u Nikšiću, a da ne pominjemo ostale majke, braću i sinove funkcionera.

Zaključno, pitamo gdje je na skali prioriteta aktuelnih predstavnika vlasti, među njima i Vukotića, stručnost onda kada je potrebno uhljebiti članove uže i šire familije!? A da, nigdje, tada mimo familijarne veze, nikakva stručnost nije neophodna!", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR