14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP: NATO i nakon 75 godina nezamjenjiv dio slobodnog svijeta, Crna Gora obezbijedila svoj mir

Politika

Comments 0

LP: NATO i nakon 75 godina nezamjenjiv dio slobodnog svijeta, Crna Gora obezbijedila svoj mir

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora je članstvom u NATO napravila istorijski iskorak i obezbijedila svoju stabilnost i bezbijednost svojih građana, saopšteno je iz Liberalne partije.

"Danas kada ovaj savez obilježava 75 godina postojanja to se na najbolji način potvrđuje, sagledavajući stalne nestabilnosti u svijetu ali i Evropi, a naročito stalne prijetnje po stabilnost regiona Zapadnog Balkana. 

Prisustvo NATO u baltičkim državama obezbijedilo je ubrzan razvoj i životni standard ovog regiona, dok sa druge strane na jugo-istočnim granicama Evrope decenijama postoje nestabilnosti koje su nažalost eskalirale i u rat, odnosno agresiju Rusije na suverenu državu. NATO je izrastao u nezamjenjiv ne samo vojni već i politički i vrijednosni savez slobodnog svijeta", navode u saopštenju.

Jasno je, dodaju, da u ovom vijeku mir nema alternativu niti ljudski život cijenu, a da Crna Gora može bez straha razvijati svoje društvo, državu i ekonomiju.

"Ostaju jednako izazovne prijetnje sajber bezbijednosti i hibridnih napada na koje Crna Gora kroz NATO sistem, kao pouzdan i povjerljiv član, mora odlučnije i sistematski odgovarati. Gradeći međusobno povjerenje jedini možemo obezbijediti siguran život i izvjesnu budućnost svim građanima Crne Gore i u narednim godinama i decenijama sa našim partnerima iz Evrope i svijeta", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR